Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Rècord de delictes a Gràcia durant el primer trimestre de 2019
  • CA

Gràcia segueix la línia del conjunt de Barcelona i, aquest inici d’any, ha registrat un nou rècord de delinqüència. Així, el fenomen que s’arrossega durant els últims anys encara no ha trobat la manera de ser aturat i, en aquesta ocasió, s’ha traslladat en unes dades que mostren amb preocupació l’augment dels robatoris amb violència o intimidació. Tanmateix, el districte de Gràcia és, precisament, el més segur en aquest aspecte. Tot i haver augmentat el nombre d’atracaments entre gener i març –de 87 a 121– en comparació amb els de l’any anterior, el territori gracienc és el que registra la xifra més baixa de tota la ciutat en robatoris violents. Al bàndol contrari trobaríem Ciutat Vella, amb 963 casos, i l’Eixample, 774. 

En total, Gràcia ha registrat 2.347 delictes denunciats, segons dades dels Mossos d’Esquadra. Però mentre que en general a la ciutat els fets delinqüencials han pujat un 13%, al districte s’han quedat en un 7,8% més. Una situació que, al contrari que en altres àrees, no ha fet que hi hagi més activitat policial. De fet, en la comparativa amb el mateix període del 2018, tan sols hi ha una detenció de diferència: l’any passat en van fer 75 i aquesta vegada n’han fet 76.

 

Els furts, per la seva part, continuen sent el delicte més present al districte, ja que representen la meitat del total, però han augmentat lleugerament un 6% la seva presència en comparació amb l’any passat. Val a dir, però, que és una pujada petita però acumulada a la de l’any anterior, que ja va ser important. Del 2017 al 2018 van augmentar un 27%. Amb tot, entre gener i el març d’aquest any, s’han denunciat 1.173 furts. O el que és el mateix: 13 al dia. 

Per un altre costat, després de Sant Andreu, Gràcia és el districte on es registren menys casos d’agressions i abusos sexuals. En la mateixa línia dels anys anteriors, els números són molt baixos. S’han denunciat dues violacions i tres situacions d’abusos. 

Més notícies
Nou rècord de delinqüència a Barcelona el primer trimestre del 2019
Notícia: Nou rècord de delinqüència a Barcelona el primer trimestre del 2019
Comparteix
Les detencions també augmenten notablement però ho fan de manera irregular, especialment centrades en Ciutat Vella
Rècord d’ocupacions a Barcelona per la crisi de l’habitatge
Notícia: Rècord d’ocupacions a Barcelona per la crisi de l’habitatge
Comparteix
Els districtes amb més immobles ocupats són Ciutat Vella, Nou Barris i Sants-Montjuïc

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa