Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament atribueix a la pluja l’aparició de rates mortes a la platja
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha respost a la denúncia que feia dissabte la plataforma Accessibilitat Ciutat i Platges Barcelona per la presència de rates mortes i d’una xeringa a la platja de la Nova Icària. A través d’una publicació a les xarxes socials, el consistori assegura que aquesta situació està provocada per les pluges que van tenir lloc el passat 31 d’agost i remarca que ja està treballant per resoldre la problemàtica.

Cal recordar que l’entitat va denunciar els fets el passat dissabte després de trobar una xeringa i gairebé una vintena de rates ofegades a la zona de bany assistit que està ubicada en aquesta platja barcelonina. Aquest servei és una competència municipal, de manera que és l’executiu l’encarregat de mantenir l’espai en perfectes condicions per a la seva utilització per part de les persones amb mobilitat reduïda i dels treballadors que les assisteixen.

“Moltes gràcies per l’avís. Hem passat el vostre comentari a l’equip tècnic responsable de platges i ens expliquen que són conscients de la situació i que reforçaran les brigades de neteja per resoldre la problemàtica”, assenyala el consistori en resposta a la denúncia de la plataforma. En la publicació, el govern local també apunta que les pluges que es van registrar el passat 31 d’agost, que van deixar una precipitació mitjana recollida a la ciutat de 41 l/m², han provocat que els corrents marins arrosseguessin fins a les platges tota mena de residus durant els dies posteriors a l’episodi.

Més neteja i millores en les zones de bany

Els arguments de l’administració, però, no semblen haver acabat de convèncer l’entitat, que també a través de les xarxes socials ha insistit a demanar explicacions per la presència de xeringues a la zona bany adaptat. De fet, segons denuncia la plataforma, un dels treballadors del servei s’hauria punxat recentment amb una d’aquestes xeringues i estaria de baixa. En aquest sentit, l’agrupació recorda que fa cinc anys que lluiten per aconseguir millores que permetin garantir que les platges estan en plenes condicions per poder dur a terme aquest servei.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa