Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Queixes per la presència de militars espanyols a Collserola
  • CA

L’exèrcit espanyol va tornar a dur a termes pràctiques militars a Collserola aquest dijous, 14 de febrer. Un regiment militar es va poder veure per algunes zones del parc natural realitzant maniobres, amb armes llargues. Així ho va denunciar públicament la CUP de l’Àrea Metropolitana de Barcelona: “Avui noves maniobres militars al Parc de Collserola. Prou maniobres militars. L’exèrcit espanyol ni a Collserola ni enlloc!”.

La realització de maniobres militars del ‘Ejército de Tierra’ és habitual a Collserola, tot i que diferents institucions han reclamat reiteradament que no se’n facin.

Rebuig a la presència militar

Tant l’Ajuntament de Barcelona com el de Sant Cugat s’han posicionat en contra d’aquests entrenaments i el mateix Consorci del Parc ha exigit que no es realitzin, tenint en compte que és un espai molt concorregut o fins i tot hi ha moltes escoles. Tot i això, el ministeri de Defensa va deixar clar en el seu moment que no tenia cap intenció de deixar de fer-les i fins i tot va arribar a denunciar al Parc de Collserola per voler fer-los fora.

El 2017, el Congrés dels Diputats va rebutjar una proposició no de llei presentada pel Partit Demòcrata que demanava limitar les maniobres de l’exèrcit a zones “estrictament militars” i fora de zones “altament poblades”. Una d’aquestes zones “altament poblades” on es realitzen pràctiques militars és el Parc Natural de Collserola.

La llavors ministra de Defensa, Maria Dolores de Cospedal, va assegurar que l’exèrcit continuarà fent obres militars al parc perquè “Catalunya forma part del territori nacional i les nostres forces armades que estan desplegades allà continuaran fent les seves pràctiques i exercicis”.

Més notícies
L’exèrcit espanyol prepara la seva festa a Barcelona
Notícia: L’exèrcit espanyol prepara la seva festa a Barcelona
Comparteix
El passeig Colom i el palau de Capitania seran els escenaris de la Pasqua militar diumenge
La Generalitat rebutja la presència de l’Exèrcit al Saló de l’Ensenyament
Notícia: La Generalitat rebutja la presència de l’Exèrcit al Saló de l’Ensenyament
Comparteix
Creuen que les forces armades no haurien d'estar presents al Saló de l'Ensenyament
El ministeri trenca el silenci i assegura que l’exèrcit serà al Saló de l’Ensenyament
Notícia: El ministeri trenca el silenci i assegura que l’exèrcit serà al Saló de l’Ensenyament
Comparteix
La ministra Margarita Robles ha contradit la informació que diversos mitjans havien publicat hores abans

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa