VÍDEO | La primera nit de toc de queda acaba amb 4 detinguts a Barcelona

Una seixantena de persones participaven en una protesta contra la nova restricció a plaça Espanya

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest diumenge quatre persones que participaven en una protesta il·legal a la plaça d’Espanya de Barcelona acusades d’un delicte d’atemptat contra els agents de l’autoritat.

Prop d’una seixantena de manifestants s’han agrupat al voltant de les nou del vespre en aquest punt. L’objectiu era mostrar el seu desacord pel que fa a les noves mesures per contenir l’avenç de la pandèmia a Catalunya i alguns van cremar mascaretes com a símbol del seu posicionament contrari.

Protesta negacionista durant la primera nit de toc de queda a Barcelona / Cedida - Saskia Morta
Protesta negacionista durant la primera nit de toc de queda a Barcelona / Cedida – Saskia Morta

En rebre l’avís, els Mossos s’han desplaçat fins al lloc dels fets, on ja hi havia la Guàrdia Urbana, per dissoldre la trobada.

Protesta plaça Espanya
Els Mossos d’Esquadra intenten dispersar els concentrats a la plaça Espanya que protesten contra el toc de queda / Cedida – Saskia Morta

En relació als detinguts, el comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, ha explicat aquest dilluns en roda de premsa que diversos agents de la policia catalana van rebre cops dels manifestants i que fins i tot un hauria intentat atropellar un mossos amb el cotxe.

Nit tranquil·la

Més enllà d’aquest incident, el primer dia de confinament nocturn ha estat relativament tranquil, amb poques persones pel carrer, i un únic control informatiu dels Mossos d’Esquadra. El control, ubicat prop del número 21 del carrer Paral·lel, ha començat a un quart d’onze de la nit i ha durant fins a les dotze. Aquesta primera nit, els Mossos d’Esquadra han realitzat un paper bàsicament informatiu.

Protesta durant la primera nit de toc de queda a Barcelona / Cedida - Saskia Morta
Protesta durant la primera nit de toc de queda a Barcelona / Cedida – Saskia Morta

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, va assegurar que des d’aquest dilluns les persones que incompleixin el toc de queda podran ser sancionades amb multes d’entre 600 i 3.000 euros. A partir de les 22.00, l’afluència de vehicles i gent en alguns carrers com el Paral·lel o la plaça Espanya va disminuir notablement. Els repartidors de menjar a domicili s’han continuat veient amb certa freqüència, ja que encara repartien comandes.

Aquests serveis podran operar fins a les 22.00. Entre les excepcions que ha recollit el Procicat al confinament nocturn s’hi troben l’assistència sanitària d’urgència o de farmàcia; el desplaçament laboral; tenir cura de persones grans, menors d’edat, dependents o vulnerables o el retorn al lloc de residència habitual. També es permet passejar el gos entre les quatre i les sis del matí.

Comentaris

    Pere 26/10/2020 6:52 pm
    Son xusma.

Nou comentari