Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les excepcions al toc de queda: des d’anar a la farmàcia a tornar de treballar

L’aplicació del toc de queda –o confinament nocturn– ja té excepcions clares anunciades pel govern de la Generalitat. L’horari oficial de la restricció diària és entre les 10 de la nit i les 6 del matí. Tanmateix, hi ha diversos supòsits en què les persones es podran moure sense exposar-se a una sanció, segons ha detallat el subdirector del Procicat, Sergio Delgado.

Un exemple són els desplaçaments que tenen a veure amb la feina, sigui la que sigui. Ara bé, ha d’haver-hi un justificant de l’empresa i és només en els casos que no es pot fer teletreball. També es permet la mobilitat davant qualsevol emergència sanitària, inclosa una visita a la farmàcia per tractar aquest mal sobrevingut. Un tercer supòsit excepcional són les persones que hagin de visitar persones grans, menors d’edat o dependents de manera inajornable. Més situacions excepcionals permeses: el retorn d’un viatge sempre que no hi hagués un altre horari disponible o les actuacions d’urgència davant d’òrgans judicials.

A més, per aquelles persones que no puguin passejar el gos en l’horari de fora del toc de queda, s’ha establert una franja extra dedicada a ells: entre les 4 i les 6 del matí. Aquesta és l’estona extra de què disposaran. Per tant, els queda prohibit passejar la mascota entre les 22h i les 4h.

Tots els treballadors dels serveis essencials també queden exclosos de qualsevol restricció en horari laboral.

En qualsevol dels casos, però, s’ha de dur la declaració d’autoresponsabilitat que ja es va promoure durant el confinament de la primavera, segons ha remarcat Delgado. És un document que planteja la situació individual del ciutadà, en recull les dades i explicita el motiu de cada desplaçament excepcional.

[El certificat es pot trobar en diversos formats fent clic en aquest text]

I encara hi ha una altra excepció que permet que algú sigui més enllà de les 22h al carrer. Són aquelles persones que hagin sortit d’un espectacle cultural. El govern català ha permès que les actuacions s’allarguin com a màxim fins les 22h i que la gent pugui arribar a casa, llavors, en el “temps mínim imprescindible”, ha concretat Delgado. El subdirector del Procicat ha explicitat que l’estat d’alarma espanyol dona de referència les 23h com a moment màxim per estar al carrer, però cada persona té un temps diferent en el desplaçament a l’hora de tornar a casa.

En un primer moment s’havia establert les 21h com l’hora màxima de servei de qualsevol mena per a bars i restaurants, però finalment s’ha permès que se segueixin fent entregues a domicili fins les 22h.

A més de totes aquestes situacions concretes, el Procicat contempla “altres causes de força major” que tinguin un component urgent. Sigui com sigui, s’ha subratllat que les excepcions al toc de queda han de ser situacions “inajornables”, “justificades” i “d’emergència”.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Cémoi a octubre 25, 2020 | 22:09
  Cémoi octubre 25, 2020 | 22:09
  Aquest Toc de queda és un nyap, una merda, vaja... Mai no he vist ningú passejant el gos entre les 4 i les 6 de la matinada. Ara ja m'escti imaginant al jovent anant de botellon amb el gos a sota el braç. I tinc ganes també de veure com augmenta considerablement la quantitat de gent que haurà d'anar a altes hores de la nit i matinada a la farmàcia engalanada amb les millors robes d'anar-hi de festa. Quin ridícul més gran, quin "chist" de país. I això que volem ser la Holanda del sud...
 2. Icona del comentari de: JOSEP EL AVI DE CARDEDEU .. ALBA VERGÉS CONSELLERA ¿ QUE FARAS AMB ELS SENSE SOSTRES DURAN EL TOC DE QUEDA ? ¿ DONDE LOS METERAS ? I ELLOS SI PODRAN estar al carrer duran EL TOC DE QUEDA A qui lo dejo a octubre 25, 2020 | 22:52
  JOSEP EL AVI DE CARDEDEU .. ALBA VERGÉS CONSELLERA ¿ QUE FARAS AMB ELS SENSE SOSTRES DURAN EL TOC DE QUEDA ? ¿ DONDE LOS METERAS ? I ELLOS SI PODRAN estar al carrer duran EL TOC DE QUEDA A qui lo dejo octubre 25, 2020 | 22:52
  JO Pregunto ¿ QUE FARA EL AJUNTAMENT DE BARCELONA AMB ELS SENSE SOSTRE ? Si la GENT QUE MAL VIUEN ALS CARRERS DE BARCELONA . Que NI EL AJUNTAMENT NI LA GENERALITAT FAN RES PER AJUDAR-LOD TREURA DEL CARRER .. ..¿ Que pasara ara amb EL TOC DE QUESA ? PODRAN SEGUIR AL CARRER ? o els ficaran en algun Hotel pagado per EL AJUNTAMENT Mentres duri EL TOT DE QUEDA .. Els SENSE SOSTRE Suposu estaruan encantados he
 3. Icona del comentari de: VENDETTA a octubre 26, 2020 | 11:10
  VENDETTA octubre 26, 2020 | 11:10
  el bar restauran del parc cientific obert a y gent mentjant adins escandalos ningu fara res ???

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa