Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
A les portes del pic màxim de calor: quin dia és?
  • CA
Amb la col·laboració de

Des de finals de maig que Barcelona i Catalunya viuen immerses en una gairebé ininterrompuda onada de calor, amb termòmetres marcant rècords i amb nits tòrrides. Costa de veure la llum al final del túnel quan vas a la platja i l’aigua està a 28 graus… Però sí, sembla que les temperatures començaran a afluixar diumenge.

Divendres tarda-dissabte, el gran pic de calor

El pic màxim d’aquesta nova calorada arribarà entre divendres a la tarda i dissabte, amb màximes d’entre 39 i 42 graus en moltes comarques del pla de Lleida i de la Catalunya Central. A Barcelona, però, seran d’uns 31 graus segons la previsió del Meteocat, i la mínima no baixarà dels 26 graus.

Per sort, la previsió indica que diumenge els termòmetres recularan clarament, i entre dilluns i divendres de la setmana vinent podríem tenir temperatures lleugerament per sota del normal. És més, podríem tenir algunes estones de xàfecs a Barcelona o fins i tot d’aiguats locals a punts de la costa després de la festa del 15 d’agost.

Sigui com sigui, la llum al final del túnel arribarà probablement dimecres, on es preveu per a Barcelona una temperatura màxima de 28 graus i una mínima de 21. No és gran cosa en nombres absoluts, però de ben segur després de més de dos mesos de calor intensíssima.

Els estius que ens esperen…

Però calcem-nos bé perquè la calor no ens abandonarà…. En només 25 anys, Catalunya podria patir estius amb temperatures properes als 45 graus com a tònica habitual. És el vaticini que fa l’Agència Estatal de Meteorologia, que també apunta que l’estat espanyol s’encamina a estius encara més calorosos que podrien arribar als 50 graus. L’AEMET calcula que, a finals de segle, les temperatures hauran pujat entre 3 i 4 graus a tot el territori durant tot l’any.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa