Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un parquímetre crea un perillós punt mort en un carril bici de Barcelona
  • CA

Els usuaris del carril bici del carrer de Sancho de Ávila han detectat un punt mort en l’encreuament d’aquesta via amb el carrer de Pamplona. En concret, els ciclistes que circulen per aquest carril no tenen visibilitat del semàfor que indica quan poden creuar o no el carrer.

Segons informa Betevé, aquesta perillosa falta de visibilitat està provocada per un parquímetre i l’estructura que l’aguanta, ja que estan ubicats just davant del semàfor per a bicicletes. Tal és la dificultat que tenen els usuaris per poder veure la senyalització que molts no s’aturen fins que ja es troben al bell mig del pas de vianants que precedeix l’encreuament de carrers.

La situació denunciada pels usuaris no només suposa un risc per als ciclistes, que en molts casos poden despistar-se i creuar en vermell, sinó que també pot comportar un perill per als vianants que travessen el carrer per la zona habilitada, ja que les bicicletes poden trobar-se amb problemes a l’hora de reaccionar ràpidament en detectar que el semàfor està en vermell i no en verd.

Per ara no hi ha constància que s’hagin produït accidents de trànsit o incidències amb vianants en aquest punt del carril bici del carrer de Sancho de Ávila , però tant els mateixos usuaris de la via per a bicicletes com les persones que hi circulen a peu coincideixen en destacar la preocupació la situació generada per la ubicació d’aquest parquímetre.

Punt negre d’accidents a la Sagrera

Per la seva banda, els veïns del barri barceloní de la Sagrera denunciaven el passat agost que compten amb un punt negre de trànsit a la cruïlla entre els carrers de Berenguer de Palou i del Pont del Treball Digne. Durant el passat mes, aquest encreuament ha estat l’escenari d’almenys dos accidents en els quals s’hi han vist involucrats patinets i cotxes.

Des de la plataforma Salvem CAP La Sagrera fa temps que denuncien la perillositat d’aquest encreuament, on la disposició dels semàfors fa que tant els ciclistes i els patinets com els cotxes i els autobusos girin al mateix temps quan aquests es posen verds. D’aquesta manera, tant els vehicles de motor com els ciutadans que circulen pel carril bici habilitat tenen via lliure per travessar el carrer simultàniament, fet que provoca accidents i ensurts pràcticament cada dia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa