Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El punt negre de la Sagrera: dos accidents amb ferits en menys d’un mes
  • CA

La cruïlla entre els carrers de Berenguer de Palou i del Pont del Treball Digne s’ha convertit en un vertader punt negre del trànsit al barri barceloní de la Sagrera. En menys d’un mes, aquest encreuament ha estat l’escenari d’almenys dos accidents en els quals s’hi han vist involucrats patinets i cotxes.

Segons informa Betevé, el darrer dels accidents ocorreguts en aquesta cruïlla va tenir lloc aquest dilluns cap a les sis de la tarda, quan el conductor d’un patinet va xocar amb un turisme i va resultar ferit. Com a conseqüència de l’aparatosa col·lisió, l’home va haver de ser trasllat per una possible fractura a l’Hospital de la Vall d’Hebron.

L’altre incident registrat durant el mes d’agost al mateix encreuament va tenir lloc fa poc més de dues setmanes, el passat 11 d’agost, quan un altre patinet elèctric va xocar contra un cotxe, obligant també la Guàrdia Urbana de Barcelona a tallar el carril al trànsit.

Un estudi de mobilitat per evitar més accidents

Des de la plataforma Salvem CAP La Sagrera fa temps que denuncien la perillositat de la cruïlla entre els carrers de Berenguer de Palou i del Pont del Treball Digne. Es dona la circumstància que la disposició dels semàfors en aquest encreuament concret fa que tant els ciclistes i els patinets com els cotxes i els autobusos girin al mateix temps quan aquests es posen verds. D’aquesta manera, tant els vehicles de motor com els ciutadans que circulen pel carril bici habilitat tenen via lliure per travessar el carrer simultàniament, fet que provoca accidents i ensurts pràcticament cada dia.

En aquest sentit, l’entitat veïnal del barri de la Sagrera considera que les autoritats competents haurien de promoure la realització d’un estudi de mobilitat de la zona per posar solució a la problemàtica i evitar que aquesta cruïlla es consoldi com un verdader punt negre d’accidents a la zona, que de moment ja ha deixat diversos ferits.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Javier Martínez Alfonso a agost 31, 2022 | 05:26
    Javier Martínez Alfonso agost 31, 2022 | 05:26
    Las normas son muy claras y sólo hay que cumplirlas, los vehículos que crucen el carril bici para hacer un cambio de dirección están obligados a ceder el paso a los usuarios de dicho carril. Si hace falta incluso pararse, por falta de ángulo de visión o lo que sea, se para! El problema es que aquí nadie cumple con su parte, siquiera la autoridad, que sólo interviene cuando el mal ya está hecho y "pasa olímpicamente" de hacer cumplir las normas y de prácticamente cualquier medida de prevención que no sea rutinaria o a la que se vea obligada por orden expresa de los mandos. Eso si, poner multas no pondrán, no a todo el mundo al menos, pero pegatinas y pancartas contra su alcaldesa, eso si les gusta poner! Muy poca vergüenza es la que hay en esta ciudad! Ah! y lanzamientos y delitos penales que no tengan que ver con el tránsito de vehículos, que hagan el favor de dejárselos a los mossos, que para eso están! La delincuencia vial es lo que han de atajar y no manteros que tratan de ganarse cuatro perras!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa