Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Publiquen noves dades confidencials robades de l’Hospital Clínic

El grup criminal que va sostreure informació de l’Hospital Clínic ha tornat a fer públiques dades confidencials de treballadors i pacients del centre mèdic segons avança Rac 1. Unes filtracions que ja es podien preveure des de l’Hospital perquè els lladres havien amenaçat en fer públiques més dades sensibles a través d’un comunicat. En el cas de les noves filtracions, però, els autors del ciberatac han anat un pas més enllà i faciliten detalls de com descarregar-se la informació sense deixar cap rastre.

En un comunicat, el grup criminal que té sota el seu poder informació d’assaigs clínics, va amenaçar que les noves publicacions tindrien a veure amb l’ús que s’està fent de “tractaments experimentals” en la gent gran. Els autors de l’atac han trobat noves maneres de fer pública aquesta informació sostreta després que els Mossos d’Esquadra van aconseguir fa poc més de deu dies bloquejar la pàgina de la darkweb a través de la qual s’estava publicant la delicada informació sostreta a l’equipament sanitari. En aquella pàgina, ara ja tancada pel cos policial, els ciberatacants hi havien penjat més de tres gigues de dades mèdiques robades.

Cal recordar que aquesta informació estava fins ara disponible de manera gratuïta i era accessible per a qualsevol persona amb un coneixement mínim per navegar per la darkweb.

Situació que s’allarga

Segons va assenyalar el director de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, Tomàs Roy, l’objectiu dels ciberdelinqüents amb aquesta filtració és “mantenir l’extorsió” per aconseguir que la Generalitat pagui un rescat, un extrem que en cap cas es planteja el Govern, que ja va rebutjar la petició d’un pagament de 4,5 milions de dòlars que van fer els responsables fa unes setmanes. El grup de lladres manté que s’ha intentat posar en contacte amb els responsables de l’hospital barceloní, però que aquests han “cremat tots els ponts de comunicació”, motiu pel qual ells consideren culpables de la situació actual.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jaume a abril 16, 2023 | 11:36
    Jaume abril 16, 2023 | 11:36
    Que ningu pagui res aixi n'aprendran a no tornar a robar dades, han treballat per a res els pallussos aquests, que vagin a robar als anglesos un altre dia que les companyies d'alla si paguen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa