Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els treballadors del Mar protesten per “la mala gestió del centre”

Treballadors de l’Hospital del Mar i de la resta del Parc de Salut Mar de Barcelona han sortit al carrer aquest dimecres al matí per protestar contra “la mala gestió del centre”. Tornaran a manifestar-se a les 14h i a les 20:30h. El comitè d’empresa ha assegurat que no descarten convocar una vaga al centre sanitari perquè la plantilla està “al límit” a causa de la Covid.

Molts fan torns dobles i moltes hores extra, assegura, perquè “falten mans”. Xifren les hores afegides a les sumades laborals de 2021 en unes 35.000 en total, per una plantilla d’unes 4.500 persones. A més, la direcció de l’hospital no escolta les reivindicacions dels empleats, sosté el president del comitè, Xavi Tarragón, en declaracions recollides per ACN. I la pandèmia només ha fet que agreujar “molts anys de retallades”, afegeix.

Els empleats assenyalen en especial el col·lapse del Servei d’Urgències. Asseguren que pateix una saturació “pràcticament crònica” i que a l’hivern és encara més greu que la resta de l’any. A banda de cremar als professionals, això provoca que hi hagi pacients que ultrapassen les 24h al servei en comptes de pujar a una habitació o rebre l’alta després de ser atesos. Tarragón alerta que tanta pressió dispara el risc de “cometre errors” i va caure la qualitat del servei als pacients.

Per tot plegat demanen a la direcció que millori la planificació dels recursos humans i ampliï la plantilla amb l’aturada de les externalitzacions i la internalitació de serveis privats. També volen negociar “la restrictiva normativa” aplicada als calendaris.

La direcció treu ferro al col·lapse

Portaveus de la direcció han dit a l’ACN que l’Hospital del Mar està “com la resta de centres de Catalunya i de l’Estat” a causa de la sisena onada. Molts pacients i alhora professionals de baixa han generat una situació “d’elevada complexitat” que aborda amb un pla de contingència que ja tenia, reconeixen. Critiquen que a tot Catalunya falten infermeres, cosa que a centres com el Mar “dificulta la gestió de la plantilla”, però “no impedeix proporcionar als pacients l’assistència clínica necessària”.

Pel que fa a la gestió dels treballadors, recorda al comitè que la majoria dels seus integrants van firmar un conveni col·lectiu fa només 4 mesos. I reivindica que el pacte suposava una millora “substancial” de condicions laborals per la plantilla.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa