Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nova mostra de força veïnal en contra de la tala d’arbres al parc Joan Miró
  • CA

Prop de 300 persones han sortit al carrer aquest dimecres a la tarda per denunciar la tala d’arbres prevista al parc de Joan Miró amb motiu de les obres de la línia L8 dels Ferrocarrils. La protesta ha arrencat en un dels punts d’aquest espai verd i ha arribat fins a la Gran Via de les Corts Catalanes, on han tallat el trànsit durant uns minuts i s’ha llegit el manifest contrari a l’actuació que compta amb el suport d’una trentena d’entitats i associacions barcelonines.

Els manifestants rebutgen que el parc més gran del barri de l’Esquerra de l’Eixample s’utilitzi com a zona logística d’explotació de la tuneladora que ha de perforar el túnel d’aquest nou recorregut, que connectarà la plaça d’Espanya amb el districte de Gràcia. Si el projecte tira endavant, els veïns veurien com una part del parc queda tancada al públic durant anys i haurien de conviure amb la pols i el soroll que generarà la maquinària de les obres.

La manifestació d'aquest dimecres en contra de la tala d'arbres al parc de Joan Miró / Salvem Joan Miró
La manifestació d’aquest dimecres en contra de la tala d’arbres al parc de Joan Miró / Salvem Joan Miró

La conseqüència més flagrant de l’actuació, però, seria la tala de 178 arbres, 41 dels quals es guardarien en un viver per replantar quan acabin les obres. Per tots aquests motius, la plataforma que agrupa els afectats sota el nom de Salvem el Parc Joan Miró reclama tant a la Generalitat com a l’Ajuntament que es busqui un espai alternatiu per instal·lar aquesta base logística que no suposi carregar-se i inutilitzar una part d’aquesta zona verda d’una importància cabdal al barri.

La manifestació d'aquest dimecres en contra de la tala d'arbres al parc de Joan Miró / FEM Sant Antoni
La manifestació d’aquest dimecres en contra de la tala d’arbres al parc de Joan Miró / FEM Sant Antoni

Sorpresa a Territori pel posicionament municipal

Per par seva, fonts del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat van indicar fa uns dies als mitjans que l’Ajuntament sap de quina manera les obres de l’L8 afectarien el parc de Joan Miró des del 2013. Davant d’això, es van mostrar “molt sorpresos” per la posició que ha adoptat des que els veïns han rebutjat el projecte. El passat dimarts, per exemple, BComú va portar a la Comissió d’Urbanisme una proposta per demanar “preservar el parc de Joan Miró”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa