Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La protesta contra el passaport Covid al centre de Barcelona guanya força
  • CA

Unes 3.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, s’han concentrat aquest dissabte a la plaça Universitat de Barcelona per protestar contra el passaport Covid, que des de fa una setmana és obligatori per entrar a bars, restaurants, locals d’oci nocturn, gimnasos i residències de tot Catalunya. Fa només un mes, les protestes d’antivacunes amb prou feina van aplegar unes 200 persones al centre de la capital catalana, quinze vegades menys.

Els manifestants, sense mascareta ni mantenint la distància de seguretat, han sortit de la plaça Universitat cap a les 18.00, en direcció a Urquinaona, amb pancartes com “Passaport sanitari = estat totalitari” o “Pass Covid dictadura”. Alguns portaven il·lustracions amb l’estrella de David, un emblema del judaisme. Després han baixat per Via Laietana al crit de “Llibertat!”, “No al passaport sanitari” i “Una dosi és trombosi”. La marxa ha acabat a la plaça Sant Jaume.

Els antivacunes han omplert la plaça Sant Jaume / Europa Press

La sisena onada creix

La sisena onada s’està propagant més de pressa del previst. A Barcelona l’última setmana s’han detectat més de 3.100 casos nous, una xifra que no es registrava des de l’agost, en plena sortida de la cinquena onada. El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antorni Trilla, ha demanat prudència a la ciutadania de cara a les festes Nadal. Els sopars d’empresa i els àpats a la família són situacions de “gran transmissió” del virus, segons l’epidemiòleg, i cal extremar precaucions.

L’increment dels contagis es comença a notar als hospitals catalans, que en aquests moments tenen 230 pacients ingressats a l’UCI. Trilla ha alertat que si se superen els 400 ingressats caldrà reprogramar moltes operacions i visites no urgents per evitar la saturació dels hospitals.

Colau, confinada

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha explicat aquest dissabte que es troba confinada a casa després que dues persones del seu nucli familiar hagin donat positiu per Covid-19. Per precaució, Colau ha cancel·lat la seva agenda i ha anunciat que es quedarà treballant des de casa fins que tingui els resultats d’una PCR que confirmi el seu negatiu en un test d’antígens.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joan de Sant Andreu a desembre 11, 2021 | 21:10
    Joan de Sant Andreu desembre 11, 2021 | 21:10
    Cada vegada tinc més coneguts infectats de Covid que tenien la doble dosi. Si per cada variant ens hem de posar una vacuna, potser no morirem de covid però si d un xoc d efectes secundaris. Però a veure, dels que estan greus i a l UCI quants tenien la doble dosi? Instrueixi que molts, cas contrari aquestes autoritats ja haguessin piolat. No ho han fet, em temo perquè seria una nota negativa pels negociadors de la vacuna. Per cert, si s ha constatat que la vacuna ja ha perdut eficàcia, de que serveix el pasaport? Si us plau polítics, dieu la veritat, després si no, no us extranyi que no es confiï en vosaltres.
  2. Icona del comentari de: Flor a desembre 11, 2021 | 23:11
    Flor desembre 11, 2021 | 23:11
    Tergiversadors.
  3. Icona del comentari de: Yo a desembre 11, 2021 | 23:12
    Yo desembre 11, 2021 | 23:12
    El mayor negocio del siglo!!! Los laboratorios y las farmacéuticas JAMÁS han ganado tanto dinero, como con esta pandemia. Cada 2 o 3 meses sale una nueva variante, ya con 3 dosis. Seguirán saliendo MÁS VARIANTES, porque ellos no perderán esa gran oportunidad que les dió LA MINA DE ORO llamada COVID 19.
  4. Icona del comentari de: ciutadà a desembre 12, 2021 | 07:31
    ciutadà desembre 12, 2021 | 07:31
    Jo estic vacunat (a casa tothom), pero no em sento gens segur. I veient les normatives absurdes i irracionals que prenen els nostres dirigents, molt menys encara
  5. Icona del comentari de: Prou a desembre 12, 2021 | 10:34
    Prou desembre 12, 2021 | 10:34
    3.100 nous contagis, segurament a més dels molts més no detectats. La gran majoria sense cap complicació, asimptomàtics o molèsties lleus. A més, entre la trentena que han incrementat l'UCI, de quines edats parlem, quants tenien passaport, quants dues o tres dosis, i de què els ha servit? Ja n'hi ha prou d'explotar la por social per consumar el negoci del segle i per posar en pràctica un retrocés absolut en llibertat i drets socials com no es veia des de feia dècades. No és només un experiment farmacèutic, és un experiment de control social, i massa bé que us ha sortit fins ara.
  6. Icona del comentari de: Tano a desembre 12, 2021 | 18:12
    Tano desembre 12, 2021 | 18:12
    Quants ignorants corren pel món. És una pena, però es així. El cervell humà no es perfecte.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa