Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Protesta animalista davant d’un establiment del centre de la ciutat
  • CA

Una trentena de persones es van concentrar ahir al vespre davant de la pelleteria La Sibèria, a Rambla de Catalunya 15, amb l’objectiu de recollir un milió de firmes i traslladar-les a la Comissió Europea. Es tracta d’una iniciativa ciutadana europea que reclama la prohibició de totes les granges pelleteres a la UE així com els productes de pell en aquest mercat. L’acció, anomenada Fur Free, s’està desenvolupament simultàniament a altres ciutats del vell continent.

Els activistes, que formen part de l’entitat AnimaNaturalis, posen èmfasi en denunciar els maltractaments que pateixen diversos animals salvatges, bàsicament conills, guineus i bisons. Sostenen que viuen un gàbies molt estretes on pràcticament no tenen visió i, a més, la seva mort es produeix de manera cruel ja sigui perquè són gasejats, escorxats vius o electrocutats per via oral o anal; a vegades també es registren casos d’autolesions. L’entitat ha dut a terme actes similars a València i Madrid.

Manifestants en silenci i cap incident

“Europa lliure de pells” era el lema de les pancartes que portaven els manifestants, col·locats en doble filera i en silenci sepulcral. Amb prou feines hi havia dos agents policials que els vigilaven de prop però no hi va haver cap tipus d’aldarull. De fet, l’acte pràcticament va coincidir amb la manifestació del 25N contra la violència masclista.

Gemma Guaza, coordinadora d’aquesta organització en defensa dels animals -amb oficina a Mollet després d’haver-la tingut a Barcelona- explica que no té constància que hi hagi aquest tipus de granges a la capital catalana i subratlla que la majoria es concentren a Galícia. Admet que de moment porten recollides 650.000 signatures però tenen temps per aconseguir-ne fins el març de 2023.

Es queixa que la legislació espanyola només protegeixi gossos i gats però assegura que a l’estat hi poden entrar pells d’aquests animals procedents de països del sud-est asiàtic. La primera llei de drets dels animals de l’estat espanyol, en tramitació parlamentària, estableix la prohibició de criar bisons en granges de pell així com l’utilització d’animals salvatges al circ.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa