Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
3.000 persones es conjuren a Barcelona contra la violència masclista
  • CA

3.000 persones, segons apunta la Guàrdia Urbana de Barcelona, s’han agrupat aquesta tarda a la cruïlla entre el Passeig de Gràcia i l’avinguda Diagonal per demanar “més consciència contra la violència de gènere”. La manifestació, amb motiu del dia de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, ha baixat fins a la Gran Via als crits d’‘Ens volem vives’ o ‘Stop violències masclistes’. S’hi han pogut veure dones de totes les edats i persones vinculades a diferents moviments feministes unides al cor de Barcelona amb un únic objectiu. “Estem mobilitzades i no tolerarem aquests comportaments”, ha dit una manifestant a l’ACN en al·lusió als nombrosos casos de violència que es produeixen arreu del món cada dia.

“Estem juntes, som moltes i tenim una resposta”

La concentració ha permès veure pancartes tota classe, com una que indicava ‘Si ens toquen a una ens toquen a totes’. Des del Grup Poble Sec Feminista, Belén Sanchís ha defensat en declaracions també a l’ACN que “les dones no tenen per què aguantar tota mena de violències masclistes que viuen en el seu dia a dia”. D’aquí la importància, apunta, de sortir al carrer i manifestar-se per dir que “estem juntes, som moltes i tenim una resposta”.

La concentració ha agrupat també persones més grans que, amb la perspectiva dels anys, veuen que encara “falta molta conscienciació” amb tot allò que fa referència a la violència de gènere. És una reflexió que fan l’Anna i la Roser, que també han aprofitat l’ocasió per llençar un dard contra la classe política: “Encara hi ha partits polítics que l’està negant, i és una evidència”. “El masclisme continua, falta molt camí per córrer”, han apuntat durant la marxa.

Milers de persones s’han agrupat al cor de Barcelona pel 25N – E.D.

Contra la justícia i l’assetjament laboral sexual

Les manifestants, enguany, també amb posat la mirada a la justícia. Sota el lema ‘Acusem, Actuem. Ocupem els carrers contra les violències masclistes’, han volgut criticar les darreres decisions que han pres alguns jutges i que han permès la rebaixa de la pena de presó a alguns violadors. La concentració ha estat convocada pel moviment Novembre Feminista i també ha denunciat la violència vicària i la manca de protocols que faciliten l’assetjament laboral sexual contra les dones.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa