Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Proposen recuperar una històrica prova ciclista de Barcelona

La candidata a l’alcaldia de Barcelona de Valents, Eva Parera, proposa recuperar l’Escalada Ciclista a Montjuïc, una prova històrica del ciclisme barceloní que va deixar de celebrar-se el 2007. Parera demana que aquest esdeveniment esportiu es recuperi “tan aviat com es pugui” i, per aquest motiu, la regidora Marilén Barceló presentarà aquesta tarda totes les seves “propostes esportives” per als barris de Sants, la Bordeta, Hostafrancs i Sants-Badal.

Barceló recorda que el Club Ciclista Catalunya – Barcelona fa anys que reclama “rescatar l’Escalada”, de moment, sense èxit. “Generacions de barcelonins van gaudir amb l’Escalada a Montjuïc, una cita esportiva per on van passar els millors ciclistes del món. Ara que Barcelona organitzarà la sortida de la Volta a Espanya i és escenari de la Volta a Catalunya, és un bon moment per posar sobre la taula la recuperació d’aquesta cita ciclista”, afirma la regidora municipal des del 2015.

Aquest esdeveniment ciclista va començar a celebrar-se l’any 1965 i va deixar de funcionar el 2007. Durant aquests 40 anys que l’escalada a Montjuïc va estar en funcionament hi van participar els millors ciclistes del món, entre ells Eddy Merckx que va guanyar sis vegades aquest torneig. De fet, és el màxim guanyador del torneig barceloní.

Altres propostes esportives

En l’àmbit esportiu, el partit presidit per Eva Parera veu necessari que l’Ajuntament de Barcelona “recordi la importància de Montjuïc” com un punt neuràlgic pel ciclisme, les motos i els cotxes. I, per aquest motiu, volen col·locar plafons informatius que permetin als barcelonins de la zona recordar la història del circuit i algunes de les proves mítiques que va acollir durant anys: “com les curses de Fórmula 1, les 24 hores de Montjuïc o les nombroses proves ciclistes, com la Vuelta i el Tour“. Aquestes propostes de Valents s’emmarquen en un moment que Barcelona es prepara per acollir grans esdeveniments internacionals com la Copa América de Vela, que tindrà lloc el 2024 a la capital catalana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa