Bandera vermella a les platges de la Nova Icària i el Bogatell de Barcelona per mala qualitat de l’aigua. Protecció Civil recorda que en aquests dos casos està prohibit que els banyistes accedeixin a l’aigua fins a nou avís. La raó? La forta tempesta del dia 31 i els xàfecs de divendres. I a més, està previst que durant els pròxims dies puguin caure xàfecs a Barcelona i rodalia i, per tant, la qualitat de l’aigua podria tornar a empitjorar.

En ocasions oneja la bandera groga en platges de la ciutat també per mala qualitat de l’aigua, com va passar en el darrer episodi de pluges el 6 d’agost. En aquest cas es recomanava precaució amb el bany, però no es va arribar a prohibir a les 10 platges de Barcelona. Sí en canvi durant dos dies a Badalona, on va onejar la bandera vermella a totes les seves platges després del fort temporal. Aleshores el consistori badaloní va encarregar una anàlisi de l’aigua per determinar si estava contaminada i va suspendre el bany durant 48 hores.

Les quatre millors platges de Barcelona

Al marge d’aquesta circumstància, hi ha quatre platges de la ciutat que tenen un reconeixement especial de qualitat que els atorga la bandera blava, que reconeix el bon estat de les platges i garanteix als banyistes la qualitat de l’aigua, l’accés i atenció a les persones amb discapacitat o la gestió mediambiental. I quines són les guardonades? La Mar Bella ha recuperat aquesta distinció i la Nova Mar BellaSant Sebastià i el Bogatell renoven la bandera blava que van obtenir el 2021. A a tot Catalunya hi ha 94 platges amb bandera blava. D’aquest total, 32 són del litoral barceloní; 26 corresponen a la demarcació de Girona; 26 a la de Tarragona i 10 a les Terres de l’Ebre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa