Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Bandera groga a totes les platges de Barcelona
  • CA

Alerta a les platges després de la tempesta d’aquest divendres al vespre. A Barcelona, les 10 platges tenen bandera groga, igual que Castelldefels o Gavà, i també en altres 30 platges del litoral central i sud (tres a la Costa Daurada i una al Garraf). En aquest cas, el bany no està prohibit, però es recomana fer-ho amb molta precaució. Protecció Civil ha confirmat que a tota la línia de la costa moltes de les platges tenen a hores d’ara bandera groga o vermella per la mala qualitat de l’aigua.

Barcelona, groga, Badalona, prohibit el bany

La població més afectada és Badalona. Hi ha un total de 21 banderes vermelles, 11 al Maresme i 10 al Barcelonès. De fet, les 9 platges de Badalona tenen el bany prohibit perquè impedeix garantir la qualitat microbiològica de l’aigua del mar. L’Ajuntament ha encarregat unes anàlisis de l’aigua per confirmar que no està contaminada. En tot cas, el bany a les platges de Badalona estarà prohibit 24h, fins demà diumenge al matí com a mínim.

L’estat de les platges es pot consultar a la pàgina web habilitada per la Generalitat.

Els ruixats han donat una treva aquest dissabte al matí, però podrien continuar durant la tarda. Tal com indica el Meteocat, en alguns punts de Catalunya continuarà plovent. Tot i així, les raons meteorològiques no són la causa directa d’aquest tancament de platges sinó el possible mal estat de l’aigua, ja que després dels ruixats que van caure podria ser que l’aigua no estigués en condicions per poder-s’hi banyar. 

Per què bandera groga?

Es posa bandera groga per diverses raons: si hi ha la presència d’onades que compliquen el bany, també quan hi ha corrents d’aigua mitjanament forts i quan hi ha una tempesta o fenòmens meteorològics que compliquen la vigilància dels socorristes. O com en el cas d’avui, que l’aigua està bruta o la sorra en mal estat, però també quan hi ha presència de meduses o animals marins que puguin ser potencialment perillosos per a les persones.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa