Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Professors critiquen el “thatcherisme” de la Generalitat i reclamen més hores lectives

Uns 2.200 professors i mestres, segons la Guàrdia Urbana, i 6.000, segons els sindicats, s’han manifestat aquest dijous pel centre de Barcelona per reclamar a la Generalitat la reversió dels recursos educatius dins de la vaga unitària convocada per Ustec·Stes, CCOO, Intersindical·CSC, Aspepc·Sps, CGT i UGT. Sota el lema Ve d’una hora i va de ràtios, els sindicats han reclamat al Govern la recuperació d’una hora lectiva per tornar-los a situar en 18 a secundària i 23 a primària.

Els sindicats han lamentat a l’inici del recorregut -que ha estat de la plaça Universitat a la plaça Sant Jaume- que la Generalitat no hagi atès les seves demandes i han criticat que en les reunions de mediació no hagin presentat cap proposta. També han tornat a reclamar un decret llei per fer front a les demandes de la comunitat educativa.

Des d’Ustec·Stes Ramon Font ha assegurat que la vaga és un “missatge” a la Generalitat perquè rectifiqui la política educativa i ha recordat que des del 2010 hi ha 62.939 alumnes més per només 329 docents més. Així, ha afegit que caldrien 7.200 professors més per tenir la capacitat de servei de fa nou anys.

Ha remarcat que encara hi ha temps per revertir la situació abans de l’1 de setembre i ha lamentat l’actitud de “thatcherisme” del departament en la mediació per evitar la vaga ja que no han fet cap proposta.

Marta Tejedor -CCOO- ha recordat al Govern que queda per recuperar una de les hores lectives dels docents anteriors a les retallades, i s’ha queixat que el departament no hagi volgut negociar. Marina Sureda -Intersindical·CSC- ha subratllat que la vaga és un “acte de força” dels docents per revertir la situació davant la qual la Generalitat té l’oportunitat de recuperar les retallades.

En la mateixa línia, Xavier Masso (Aspepc·Sps) ha afirmat que els sindicats no reclamen res que no tinguessin abans de les retallades, i ha lamentat que es fessin decrets extraordinaris amb bombers o funcionaris: “Per què no amb educació? Senzillament perquè no volen”.

Miquel González (CGT) ha criticat que les plantilles han crescut a comptagotes els darrers anys, mentre que Laia Martí (UGT) ha criticat la “immobilitat” del Govern per no prioritzar l’educació.

Seguiment del 20%

Durant tot el recorregut fins a plaça Sant Jaume s’han corejat consignes com ‘Educació i sanitat, pública i de qualitat’, ‘No és despesa, és inversió’, ‘On és el 6%?’ i ‘Ve d’una hora i va de ràtios’, que era el lema de la pancarta.

Els sindicats han xifrat en un 20% el seguiment de la vaga a les escoles i instituts públics, i Teixidor ha assegurat que ha estat un “seguiment desigual” perquè hi ha hagut centres en què tota la plantilla ha fet vaga.

Ramon Font ha assegurat que els motius de la vaga són “compartits” per tots els docents, tant si s’han sumat a l’aturada com si no.

Manifest

En el manifest que han llegit davant del Palau de la Generalitat els sindicats han reclamat que el curs no comenci en les mateixes condicions que aquest, i han considerat urgent el restabliment de l’horari lectiu anterior a les retallades, la reducció de ràtios i la concreció d’un calendari per revertir “totes les retallades”.

Han reclamat l’aprovació urgent d’un decret llei que possibiliti la dotació pressupostària per atendre les demandes -el Marc Unitari de la Comunitat Educativa (Muce) l’havia xifrat en 240 milions d’euros-, i ha lamentat la “passivitat” del Govern, qui ha dit que no disposa dels recursos en pròrroga pressupostària per fer-hi front.

Més notícies
Representants dels sindicats a la seu del departament d'Ensenyament.| USTEC

Els sindicats de professors es tanquen al departament d’Ensenyament

Notícia: Els sindicats de professors es tanquen al departament d’Ensenyament
Comparteix
Reclamen una "negociació real" per revertir les retallades en educació
Notícia: Els sindicats de professors es tanquen al departament d’Ensenyament - Mobile
Representants dels sindicats al departament d'Ensenyament. | ACN

Acaba la tancada dels sindicats de professors al departament d’Ensenyament

Notícia: Acaba la tancada dels sindicats de professors al departament d’Ensenyament
Comparteix
Han registrat una vaga per al 16 de maig
Notícia: Acaba la tancada dels sindicats de professors al departament d’Ensenyament - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ORIOL a maig 16, 2019 | 17:46
    ORIOL maig 16, 2019 | 17:46
    LA ULTRADERECHONA CONVERGENTE

Nou comentari

Comparteix