Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els sindicats de professors es tanquen al departament d’Ensenyament
  • CA

Representants de tots els sindicats de docents de l’educació pública no universitaris s’han tancat al departament d’Ensenyament com a protesta per la manca d’acord en la mesa de negociació. Els sindicats han decidit tancar-se al departament, situat a Via Laietana, per la manca de voluntat de “negociació real” per part de la Generalitat a la mesa sectorial del personal docent no universitari. La Unió de Sindicats de Treballadors de l’Ensenyament de Catalunya (USTEC) ha anunciat l’acció a través de Twitter.

Els sindicats que shan tancat són la USTEC·STEs (IAC), CCOO, Intersindical-CSC, ASPEC-SPS, CGT i UGT. Els sindicats de docents reclamen restablir l’horari lectiu anterior a les retallades, reducció de les ràtios professor-alumne i la permanència de tots els grups d’alumnes a l’educació pública i l’inici d’un “veritable procés negociador” per revertir les retallades.

La USTEC ha convocat una concentració de suport. El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) s’hi ha adherit.

La conselleria d’Educació ha assegurat en un comunicat que la mesura de reduir una hora lectiva té un cost de 154 milions d’euros que “en el marc d’un pressupost prorrogat no pot tirar endavant”. El departament ha assegurat que ha informat als diferents representants sindicals que, tan aviat com compti amb disponibilitat pressupostària, està obert a negociar aquesta mesura i altres “amb més impacte en l’estabilitat de la plantilla i en la qualitat de l’educació”, segons informa Europa Press. 

“Cap concreció”

El portaveu d’Ustec-Stes, Ramon Font, ha explicat a Europa Press que el departament no els ha presentat “cap concreció” de cara al curs vinent, i que únicament garantia l’increment de docents per augment d’escolarització. Font ha explicat que la reclamació de reduir una hora l’horari lectiu per a situar-lo com abans de la crisi tindria, segons ell, un cost de 45 milions d’euros i suposarien 3.400 nous docents, i ha dit que els sindicats han reclamat un decret llei per habilitar la partida pressupostària necessària.

Ha explicat que preveuen mantenir la tancada durant tot el dia i la nit, i que si aquest divendres no han rebut cap proposta diferent, acudiran a registrar la vaga per al 16 de maig.

Mesures del departament

La conselleria d’Educació ha remarcat que des del curs 2016-2017 ha revertit “bona part de les retallades implementats des del curs 2011-2012” i millores en el sistema educatiu.

Ha assenyalat que la reducció d’una hora lectiva al professorat va suposar 2.500 docents, el retorn d’hores de reducció per càrrecs de coordinació 270, l’increment d’hores lectives a grups d’escolarització de Batxillerat, 210 més, i l’increment de 0,7 hores per grup a Secundària, 220 docents.

També ha subratllat que ha millorat els criteris de provisió de substitucions des de l’1 de setembre i totes les llicències de més de 7 dies naturals, el nomenament i pagament del mes de juliol als substituts amb més de sis mesos de servei i l’increment d’hores lectives de reducció per exercir càrrecs directius i de coordinació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa