Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Processen dos policies més per la pèrdua de l’ull de Roger Español

Cinc anys després que l’activista independentista Roger Español perdés un ull durant l’1 d’octubre, Irídia continuava demanant que es processessin més agents de la Policia Nacional, a part dels dos ja imputats: l’agent que li va disparar una bala de goma a l’ull dret i la del màxim comandament a terreny. Aquest dimecres, el Centre per a la Defensa dels Drets Humans ha informat que finalment la seva demanda s’ha fet realitat i que el jutge que porta el cas ha decidit processar dos comandaments intermitjos que estaven en el moment dels fets.

La decisió del jutge s’ha produït, segons Irídia, perquè el responsable de disparar la bala no hauria actuat sol. Tal com va declarar fa poc, l’ordre de disparar va venir per part d’aquests comandaments intermitjos, que eren els seus superiors durant l’operació que va acabar amb l’ull d’Español. Un dels agents ja estava processat per haver autoritzat càrregues en el lloc on es trobava Español, l’escola Ramon Llull de Barcelona.

Es va acusar l’activista d’atemptat contra l’autoritat

La vida d’Español no ha estat fàcil des que va perdre l’ull. Dos anys després dels fets va explicar que la seva vida havia “canviat completament” per diferents raons. Per una part, per la pèrdua de visió i els problemes personals que l’incident van comportar i, per l’altra, perquè se l’acusava d’atemptat contra l’autoritat pels fets que es van produir a l’escola Ramon Llul. “A part de recuperar-me físicament, deixar els estudis de música, i perdre una feina, també m’ha suposat un anar amb compte: a veure què faig, on vaig, amb qui vaig. I això evidentment és el que intenten buscar, que t’autocensuris tu mateix”, va assegurar en una entrevista amb l’ACN.

En aquest sentit, Español va referir-se a l’operació policial contra CDR de finals de setembre del 2019 com una actuació repressora per part de l’Estat. “L’Estat farà servir qualsevol arma, qualsevol indici sigui veritat o mentida, just o no”, per “carregar” contra el moviment independentista.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Guiru a novembre 23, 2022 | 17:15
    Guiru novembre 23, 2022 | 17:15
    A la pressó amb aquests miserables criminals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa