Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La vida de Roger Español després de l’1-O: “Ara vigilo què faig i amb qui vaig”

Roger Español, que va perdre l’ull dret per l’impacte d’una pilota de goma durant l’operatiu policial de l’1-O, assegura que la seva vida “ha canviat completament” d’ençà del referèndum d’ara fa dos anys: d’una banda, per la pèrdua de visió i els problemes personals que se n’han derivat, i de l’altra pel procés judicial sobre l’operació a l’escola Ramon Llull i on se l’acusa d’atemptat a la autoritat. “A part de recuperar-me físicament, deixar els estudis de música, i perdre una feina, també m’ha suposat un anar amb compte: a veure què faig, on vaig, amb qui vaig. I això evidentment és el que intenten buscar, que t’autocensuris tu mateix”, explica Español en una entrevista amb l’ACN.

[r:1]

En aquesta mateixa línia, l’activista i músic afirma després de l’operació policial contra CDR de dilluns passat que “l’Estat farà servir qualsevol arma, qualsevol indici sigui veritat o mentida, just o no”, per “carregar” contra el moviment independentista. Si bé creu que “l’estat espanyol té la força institucional i judicial”, remarca que l’independentisme té “la força dels carrers”. “Hem d’intentar pressionar les institucions perquè ens facin cas, perquè el que va passar l’1-O no és més que això”, explica Español.

El cas d’Español actualment es troba en fase d’investigació al jutjat d’instrucció número set de Barcelona. La investigació es va allargar després que la defensa d’Español, a càrrec d’Irídia, revelés la identitat de l’agent de la Policia Nacional que va disparar el projectil mitjançant l’anàlisi de vídeos d’aquell dia. Això, segons Español, demostra que algun dels agents que van ser requerits com a testimonis “va mentir i no podia”.

L’activista es mostra esperançat que el judici serveixi per demostrar que l’operatiu policial de l’1-O va ser “desproporcionat” i que “el que va passar no pot tornar a passar”. “El que havia de ser un operatiu el més professional possible per la seva complexitat i dificultat, tots aquests crits d’”A por ellos”, tants dies tancats en un vaixell, els va fer posar una part personal que no hauria d’haver estat mai en un operatiu policial”.

Español està acusat d’atemptat a l’autoritat per llençar tanques metàl·liques contra els agents de la policia, tot i que ell assegura que mai va voler ferir els agents sinó simplement bloquejar-los el pas per evitar que seguissin requisant urnes en un altre col·legi. L’activista destaca que “no hi ha cap part de lesió per part de la policia” i que les imatges de vídeo enregistrades aquell dia mostren, segons ell, que “en cap moment” va en contra de cap policia.

Més notícies

Identifiquen l’escopeter que va deixar sense ull Roger Español

Notícia: Identifiquen l’escopeter que va deixar sense ull Roger Español
Comparteix
El centre Irídia assenyala el presumpte autor del tret amb l'anàlisi de les imatges fetes per pèrits
Notícia: Identifiquen l’escopeter que va deixar sense ull Roger Español - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa