Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Penes de presó per a tres joves per l’acampada contra la sentència de l’1-O
  • CA

Tres joves independentistes han estat condemnats a penes d’entre 6 i 22 mesos de presó pels aldarulls que es van produir durant el desallotjament de l’acampada d’estudiants a la plaça Universitat després de la sentència de l’1-O. Un jutja penal de Barcelona considera provat que van agredir agents antiavalots de la Guàrdia Urbana, un dels quals va rebre un cop de puny per sota la visera del casc que li va trencar el nas.

La Urbana va decidir desallotjar l’acampada la matinada del 20 de novembre del 2019 després de 22 dies de protesta. Durant els aldarulls, un dels acusats va colpejar amb molta força un agent, segons la sentència, tot i que no va patir lesions. Un altre dels joves va donar una puntada de peu al maluc d’un altre agent i el tercer hauria colpejat un policia a la cara esquivant la protecció i li va provocar una fractura nasal que li ha deixat seqüeles.

Els acusats neguen els fets

Els tres joves han negat els fets i malgrat els esforços de la defensa per assenyalar les contradiccions del relat policial, el jutge ha donat total credibilitat a la versió dels policies, que han identificat els acusats tan presencialment com a les imatges gravades durant els aldarulls. Un dels joves ha assegurat que no era a la plaça aquell dia perquè pateix alteracions psíquiques pel consum de drogues, mentre que un altre pateix un 38% de discapacitat per trastorn bipolar. Malgrat això, el magistrat considera que no tenia les capacitats alterades.

El jutge ha condemnat a sis mesos de presó un jove per atemptat contra l’autoritat amb l’atenuant d’anomalia psíquica i a un altre per atemptat contra l’autoritat i 180 euros de multa per lesions lleus. El tercer ha estat condemnat a 22 mesos per atemptat contra l’autoritat i lesions, amb l’atenuant de reparació de danys perquè la Caixa de Solidaritat ha abonat 4.200 euros. Alerta Solidària ha criticat que hagi prevalgut la versió policial i culpa l’Ajuntament per autoritzar el desallotjament.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: alcahueta a novembre 17, 2021 | 15:47
    alcahueta novembre 17, 2021 | 15:47
    colau, colau, colau, aragonès, aragonès, aragonès, junqueras, junqueras, junqueras........quid agis?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa