Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Presó provisional per al monitor del Liceu Francès acusat d’agressió sexual

El Jutjat d’Instrucció número 1 de Barcelona ha dictaminat presó provisional sense fiança per al monitor de menjador del Liceu Francès acusat d’agredir sexualment a diverses alumnes de cinc anys del centre. Els fets van sortir a la llum a finals del passat mes de maig quan les famílies de les dues víctimes van denunciar que el monitor hauria fet tocaments a les noies. En aquell moment, els Mossos van iniciar una investigació per posar llum als fets. Arran de la denúncia, l’empresa de càtering per la qual treballava el va suspendre cautelarment de feina.

Dos mesos més tard, a principis del mes de maig, segons detalla la Interlocutòria de Presó, dos matrimonis amb fills de la mateixa edat i que també els duen al mateix centre escolar també van interposar una denúncia contra el mateix monitor per un presumpte delicte d’agressió sexual amb penetració. Aquesta mateixa interlocutòria també afegeix que el monitor les convencia que anessin amb ell a través de caramels i bombons.

Des de la fiscalia i l’acusació particular havien sol·licitat que l’acusat entrés en presó provisional abans que se celebri el judici i se’n determini la culpabilitat. Mentrestant, l’advocat de la defensa també demana que se li faci un examen psiquiàtric, ja que l’home té una discapacitat psíquica del 33%. El magistrat, però, no veu incompatible aquest percentatge de discapacitat amb el fet que conegués la il·licitud dels seus actes. De fet, el jutge explica que l’investigat cometia els fets en llocs reservats, i per això sabia que eren actes “recriminables” i l’home coneixia “l’abast moral de la seva conducta”.

Cas pendent de sentència

Des del Jutjat d’Instrucció de Barcelona justifiquen la presó perquè si es confirmen els fets serien molt greus, com un delicte d’agressió sexual a menor de 16 anys sense penetració, però amb l’agreujant d’abús de superioritat, cosa que pot suposar una pena de fins a 10 anys de presó. Pel cas d’agressions reiterades, la pena podria arribar als 12 anys de presó. L’investigat, però, encara està pendent de sentència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa