Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Presó per a dos policies per introduir cocaïna al Port de Barcelona
  • CA

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a penes d’entre 9 mesos i 15 anys a un total de 28 persones per introduir cocaïna a la ciutat a través del Port de Barcelona. Tal com ha informat l’ACN, entre aquestes persones hi ha dos policies, un dels quals ha estat condemnat a 15 anys de presó i a pagar una multa de 795.000 euros i l’altre a 5 anys i mig de presó i a pagar una altra multa de 815.000 euros.

Als condemnats se’ls va enxampar quan van rebre un carregament de 200 quilos de droga procedent del Brasil. Un dels participants a la trama no va voler participar en aquesta darrera operació. Quan va rebre amenaces de mort, va presentar-se als Mossos d’Esquadra per explicar-los el què estava passant al port.

Un dels policies que va participar en l’operació estava jubilat

El grup criminal estava format per José Antonio C.R., que va fer servir la seva feina com a responsable de logística d’una empresa per facilitar l’entrada de la cocaïna. Va comptar amb l’ajuda de l’encarregat de magatzem Javier L.Z. i de tres persones més que havien de recollir el carregament. Una d’elles era Calixto M.G., inspector de la Policia Nacional destinat al grup d’estupefaents de la Unitat de Droga i Crim Organitzat, i una altra Francisco L.M., un agent jubilat.

L’operació es va fer el gener del 2015, quan tres vehicles van entrar al magatzem i els seus ocupants es van emportar quatre bosses de cocaïna. El preu aproximat dels 200 quilos de droga era d’aproximadament 6,8 milions d’euros. Unes setmanes després José Antonio C.R. va tornar a demanar a l’encarregat del magatzem que participés en una altra operació. Però es va negar.

Davant d’això, va insistir-li diverses vegades que acceptés la seva proposta, però no va servir de res. Després van arribar les amenaces contra ell i, fins i tot, una agressió. A més, els membres de la banda es van presentar a casa seva i el vam amenaçar davant la seva família. Després de totes aquestes coaccions, va decidir denunciar els fets als Mossos d’Esquadra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa