Presó provisional per al suposat ‘llop solitari’ jihadista detingut a Barcelona

El jutge de l'Audiència Nacional que dirigeix la investigació ha pres la decisió

El jutge de l’Audiència Nacional espanyola José Luis Calama ha acordat aquest dilluns presó provisional per al ciutadà marroquí detingut la setmana passada a Barcelona per la seva suposada vinculació amb l’Estat Islàmic (ISIS o Daeix) i radicalitzat durant l’estat d’alarma, segons han informat fonts jurídiques.

El sospitós va ser arrestat divendres passat després que els investigadors de la Guàrdia Civil consideressin acreditat que havia incomplert les limitacions de moviment del confinament per la “possible recerca d’objectius” sota importants mesures de seguretat.

Segons la Guàrdia Civil, sobre el detingut hi havia “referències de la seva radicalització i afinitat al Daeix des de fa al menys quatre anys”, temps durant el qual aquest procés s’havia mantingut “sota una aparença de discreció, tant des del pla físic com virtual”, de manera que en cap cas l’havien identificat “com a actor crític “.

No obstant això, durant l’actual estat d’alarma per la pandèmia de coronavirus ha estat quan aquest procés de radicalització s’ha vist culminat, “activant de manera altament cridanera i preocupant” per als investigadors.

Així, en aquestes setmanes de confinament, el detingut ha fet, segons els investigadors, “manifestacions públiques de la seva adhesió als postulats terroristes de l’Estat Islàmic i d’odi a Occident a través dels seus perfils de xarxes socials”.

Les hipòtesis policials inicials han vinculat que aquesta activació extrema de la seva activitat podria haver respost als diferents crides realitzades des de la direcció de Daeix perquè els anomenats llops solitaris establerts en terreny occidental es mobilitzin i facin atacs –amb arma blanca o atropellant persones– als seus llocs de residència.

Més informació

Nou comentari