Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detingut a Barcelona un ‘llop solitari’ que la Guàrdia Civil diu que volia cometre atemptats
  • CA

Ampli dispositiu aquest matí a la part baixa del Barri Gòtic de Barcelona per detenir un suposat llop solitari fanatitzat per l’Estat Islàmic o Daeix i escorcollar el seu pis, al carrer Anselm Clavé. Segons la Guàrdia Civil, buscava objectius terroristes a la ciutat aprofitant l’estat d’alerta, ja que l’organització terrorista jihadista està aprofitant la situació d’emergència sanitària per llançar a Occident atacs d’individuus que actuen en solitari amb ganivets o amb vehicles per cometre atropellaments, com es va fer a Barcelona el 17 d’agost del 2017.  

El sospitós d’aquest cas, d’origen marroquí, vivia precisament molt a prop de la Rambla, a tocar de dues instal·lacions militars: entre el Govern Militar –situat al Portal de la Pau, on comença Anselm Clavé– i la Capitania General. Viure en aquesta ubicació tan poc discreta, no li hauria impedit saltar-se repetidanent el confinament a la recerca d’objectius, sempre segons la tesi de la Guàrdia Civil. El cos estatal assegura que feia quatre anys que aquest home estava “radicalitzat” però que mantenia la discreció i no havia fet saltar cap alarma. En canvi, des que va començar el confinament, va canviar d’actitud i va començar la supodada cerca d’objectius i va manifestar el seu suport al Daeix en xarxes socials, afirmen fonts de la investigació. 

La Guàrdia Civil talla el carrer Anselm Clavé durant l’escorcoll del pis del suposat ‘llop solitari’ detingut aquest divendres perquè se sospitava que volia cometre atemptats / S.B.

L’operació que ha culminat avui està dirigida pel jutjat d’instrucció número 4 de l’Audiència Nacional espanyola i, segons la Guàrdia Civil, la investigació s’ha fet amb la col·laboració de la policia del Marroc i fins i tot de l’FBI, tot i que no es concreta en què ha consistit aquesta relació.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Oliver a maig 08, 2020 | 10:47
    Oliver maig 08, 2020 | 10:47
    Viva la Guardia Civil !!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa