Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Posposat el primer judici contra un detingut postsentència per buscar més proves
  • CA

El que havia de ser el primer judici contra un detingut durant les protestes postsentència ha quedat posposat. La vista oral s’havia de celebrar el dijous 20 de febrer, però finalment el jutge de la secció 21 de l’Audiència de Barcelona ha retornat el cas al jutjat d’instrucció perquè es busquin més proves que demostrin la seva implicació en els fets. L’acusat és un jove nord-americà que porta quatre mesos en presó preventiva per, presumptament, haver cremat un contenidor. 

Sobre el jove, C. A. P., pesa una petició de pena de sis anys de presó per part de la Fiscalia, quatre per calar foc a mobiliari urbà i dos per desordres públics. C. A. P. va ser arrestat el 18 d’octubre, el dia de la vaga general contra la sentència del Suprem, al carrer Pelai per agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Els policies van recollir a l’atestat que el jove estava a l’interior del contenidor, on van trobar rotlles de paper higiènic en flames. A més, asseguren que van veure un vídeo en què apareixia el detingut calant foc a un contenidor.

[r:1]

El jutge de l’Audiència dona la raó a la defensa, exercida per l’advocat David Aranda, d’Alerta Solidària, en una interlocutòria del 13 de febrer consultada pel TOT Barcelona i que ha avançat TV3. El magistrat conclou que el cas no està tancat i autoritza la recerca de més proves per part de la defensa, que intentarà demostrar la innocència del nord-americà. L’arrestat argumenta que buscava materials per fer quadres a l’interior del contenidor. 

Més notícies
Demanen sis anys de presó per un jove americà detingut en les protestes postsentència
Notícia: Demanen sis anys de presó per un jove americà detingut en les protestes postsentència
Comparteix
El jove està en presó preventiva des que la Guàrdia Urbana el va detenir el 18 d'octubre

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa