Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Demanen sis anys de presó per un jove americà detingut en les protestes postsentència
  • CA

Sis anys de presó per intentar cremar un contenidor. El 18 d’octubre, el dia de la vaga general convocada contra la sentència del Procés, la Guàrdia Urbana de Barcelona va detenir un jove d’origen americà al carrer Pelai. Va ser sobre les 11.30 hores, i l’atestat policial recull que el jove tenia mig cos a l’interior d’un contenidor, a dins del qual hi havia rotlles de paper higiènic en flames, segons explica l’advocat defensor, David Aranda. El contenidor, amb tot, no va arribar a cremar-se.

La Fiscalia sol·licita per a ell quatre anys per intentar cremar un contenidor i dos anys per desordres públics, segons consta a l’escrit d’acusació a què ha tingut accés aquest diari i que ha estat avançat per Betevé

Aranda, que forma part del col·lectiu d’advocats Alerta Solidària, recorda que el seu client està en presó preventiva des que va ser detingut. Per a ell la Fiscalia demana quatre anys de presó per cremar el contenidor i per desordres públics. Respecte a la crema del contenidor, Aranda trasllada en l’escrit de defensa que consta un “reportatge fotogràfic en què es veu en perfecte estat”. Els arguments d’Alerta Solidària, consultats pel TOT Barcelona, recorden que els desordres públics es limiten a aldarulls que es produeixen en grup. “El que s’atribueix al nostre defensat és de realitzar una conducta individual, sense emparament en cap mena de grup”, justifica Aranda.

El detingut argumenta que estava buscant materials per fer un quadre, segons explica el seu advocat. Alerta Solidària ha demanat la posada en llibertat del jove, que no té arrelament. La secció 21 de l’Audiència Nacional s’haurà de pronunciar en els pròxims dies sobre la petició de llibertat. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa