Cinc agents espanyols diuen que si l’1-O s’haguessin extralimitat els seus caps haurien intervingut

Els agents defensen el dispositiu policial a l’escola Ramon Llull, on Roger Español va perdre l’ull per una bala de goma

Cinc agents de la policia espanyola que l’1-O van participar en el dispositiu desplegat a l’escola Ramon Llull i al carrer Sardenya de Barcelona han declarat davant del jutge que, si s’haguessin extralimitat, els seus caps haurien tingut l’obligació d’intervenir. Els agents han insistit que van actuar correctament en un context d””odi i hostilitat” i l’acusació ha denunciat que es contradiuen sobre qui va ordenar que s’utilitzessin bales de goma.

[r:1]

Els policies han declarat per primera vegada com a testimonis al jutjat d’instrucció 7 de Barcelona i aquest divendres està previst que cinc agents espanyols més declarin en qualitat de testimonis i Roger Español, que va perdre un ull per l’impacte d’una pilota de goma, que ho farà com a investigat i testimoni alhora.

L’advocada de l’acusació, Laia Serra, ha assegurat que els policies que han declarat fan constantment referència a la “descoordinació i desorganització” del dispositiu, cosa que no havien viscut amb anterioritat. Els agents també han reconegut que hi havia una distància de seguretat que es va respectar en tot moment i l’advocada apunta que no es donava una “situació de perill” tal que avalés l’ús de bales de goma.

Més informació

Nou comentari