Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni veu insuficient el reforç policial per frenar el repunt delictiu
  • CA

El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha arremès amb contundència contra la Generalitat pel reforç policial que destinarà a Barcelona aquest estiu. En una jornada de debat organitzada aquest dissabte pel PSC i la Fundació Campalans, el líder dels socialistes al consistori barceloní ha qualificat d’insuficient el desplegament d’agents dels Mossos d’Esquadra que preveu el govern català i considera que calen més efectius per aturar el repunt de la delinqüència derivat del retorn del turisme després de dos anys marcats per la pandèmia del coronavirus.

Collboni ha remarcat que la incorporació extraordinària de 65 policies no permet ni augmentar la presència policial amb un agent en tots els barris de la capital catalana, ja que la proporció surt a 0,9 efectius per cada zona. En aquest sentit, el primer tinent assegura que la Generalitat no està complint amb el finançament acordat en matèria de seguretat i recorda que el consistori barceloní sí que ha aconseguit ampliar en 1.000 persones la plantilla de la Guàrdia Urbana, una xifra encara molt per sota del mínim que demanen els sindicats amb representació al cos.

Un 8,9% més d’efectius

Segons va detallar el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, en la Junta de Seguretat Local de Barcelona celebrada dijous, els Mossos d’Esquadra es reforçaran a la capital catalana amb 65 agents més durant els mesos d’estiu a la Unitat de Seguretat Ciutadana. Els efectius es distribuiran per les comissaries de Ciutat Vella, Eixample i Sant Martí. Com a novetat, també hi haurà un reforç del torn de nit: dos equips de la Brigada Mòbil (BRIMO) i tres de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) es desplegaran cada nit.

Aquestes xifres suposen un augment del 8,9% en el nombre d’efectius respecte a l’estiu del 2019. Amb aquest reforç, la Generalitat vol frenar el repunt de fets delictius registrat amb la tornada del turisme massiu a la ciutat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joan Gibert a juliol 09, 2022 | 19:30
    Joan Gibert juliol 09, 2022 | 19:30
    Collboni (el PSC) forma part del govern municipal d'Ada Colau, oi? Doncs que canviïn la normativa i deixin de concentrar les vacances de la Guàrdia Urbana en els mesos de juliol i agost. Per altra banda, potser que facin que la Guàrdia Urbana surti més dels seus cotxes patrulla i baixin de les seves motos per trepitjar el carrer. Potser podrien ajudar a posar ordre en una Barcelona que en necessita com el pa que mengem. Collboni és tan corresponsable del caos, brutícia, inseguretat i experiments urbanístics com la mateixa Ada Colau.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa