Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Últim dia de calma abans de la tempesta: arriben les pluges a Barcelona
  • CA

La pluja tornarà a ser la protagonista un any més per les festes de la Mercè. Les previsions indiquen que a partir de divendres al vespre es podrien viure els primers episodis de precipitacions a Barcelona, que s’allargaran durant tot el cap de setmana i probablement dilluns. Aquest panorama situa aquest dijous com l’últim dia de calma abans de la tempesta que s’albira a l’horitzó.

Segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), el sol predominarà avui durant la majoria de la jornada arreu de la capital catalana i es registraran temperatures màximes de 25 graus. Els primers núvols començaran a agafar protagonisme de cara al vespre i ja es faran amos i senyors del cel durant tot el divendres i també durant la resta del pont de la Mercè, ben bé fent honor a la llegenda que diu que durant les Festes de la Mercè acostuma a ploure a Barcelona perquè cauen les llàgrimes de la seva antiga patrona, Santa Eulàlia

La previsió indica que les primeres precipitacions es produiran divendres a la tarda, quan començarà un episodi de tempestes que seguirà durant tota la jornada del dissabte, fet que provocarà un lleuger descens de les temperatures.

Aquesta tendència continuarà diumenge i dilluns, on les dades de les autoritats també apunten que es produiran fortes precipitacions a la capital catalana, de manera que gairebé tots els dies del pròxim pont que els barcelonins esperen amb ganes podrien estar marcats per la pluja. També cal recordar que enguany hi ha encara més ganes que altres anys de celebrar les festes, ja que són les primeres que es faran amb normalitat des de l’esclat de la pandèmia.

La situació d’inestabilitat hauria de millorar de cara a dimarts, quan es preveuen les primeres clarianes, que es traduiran en un petit repunt de les temperatures, que tornaran a situar-se al voltant dels 25 graus de mitjana.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Merce-nari a setembre 22, 2022 | 18:15
    Merce-nari setembre 22, 2022 | 18:15
    Si la llegenda diu què plou per la Mercè, caram, així podem concloure que son unes festes úniques, llegendaries i mitiques.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa