Entitats del Raval insten els hotels a convertir-se en “hospitals de salut”

Volen que acullin veïns amb simptomatologia lleu que ara s'han d'aïllar en condicions d'habitatge precàries

La plataforma CAP Raval Nord Digne i la Xarxa de Suport Mutu del Raval han instat 50 hotels del barri a convertir-se en “hospitals de salut” per als veïns arran de la pandèmia de coronavirus.

En un comunicat conjunt, han fet una crida al sector hoteler del barri perquè posi a la disposició de les institucions les 8.677 places per a “contribuir a protegir els col·lectius més vulnerables i aplanar la corba de contagis”.

Defesen que “hi ha persones que no poden complir amb les mesures de confinament perquè viuen en pisos petits i faciliten el contagi amb la seva família, són víctimes de violència de gènere i han de viure amb el seu maltractador de forma forçada o viuen directament al carrer sense possibilitat de confinament”.

En el comunicat, asseguren ser “conscients” que el Gremi d’Hotelers de Barcelona i la Confederació Empresarial d’Hostaleria i Restauració de Catalunya (ConfeCat) han començat a posar a disposició del Departament de Salut alguns hotels, com el Cotton House de la Gran Via. Amb tot, consideren que “no és suficient” i lamenten que es va “amb molt de retard” degut a la “gravetat” de la situació, en especial al Raval.

“És en moments de crisi com aquesta, que la solidaritat, el suport mutu i el benestar de la comunitat ha de prevaldre per sobre dels interessos particulars”, conclouen.

Més informació

Nou comentari