Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’hotel Cotton House, el primer a rebre malalts de coronavirus a Catalunya
  • CA

L’hotel Cotton House, ubicat a la Gran Via de Barcelona, és el primer a rebre pacients malalts de coronavirus a Catalunya. L’acollida forma part del projecte Hotel Salut, engegat divendres per part del Consorci Sanitari de Barcelona i que permetrà que contagiats en estat lleu s’allotgin en establiments hotelers. Concretament, rebrà persones que, “pel seu context familiar”, no puguin estar-se a casa mentre duri la malaltia, segons va informar el Gremi d’Hotels de Barcelona.

A la capital catalana dos hotels més es podrien sumar a la iniciativa en cas necessari. Es tracta dels Praktik Vinoteca i Praktik Bakery, que podrien sumar un total de 200 llits per a malalts de coronavirus, segons el Gremi d’Hotels. Es podrien sumar els hotels que participen en la lluita contra el coronavirus. La Confederació Empresarial d’Hosteleria i Restauració de Catalunya (ConfeCat) i el Gremi d’Hotels de Barcelona han posat a disposició del departament de Salut els hotels. 

El projecte es gestionarà des de l’Oficina Tècnica de Coordinació formada per personal dels hotels Praktik i el Consorci Sanitari de Barcelona. L’oficina serà l’encarregada de gestionar les peticions d’ingrés de pacients a hotels per part d’hospitals i Centres d’Atenció Primària (CAP). L’hotel AC Victoria Suites serà la base on es rebran les donacions per a aquest projecte i on es formarà el personal hoteler per atendre els malalts. 

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha explicat que Catalunya ha començat a utilitzar hotels com a mesura alternativa a l’aïllament domiciliari, ja que aquest diumenge 15 pacients de l’Hospital Vall d’Hebron han passat al Cotton House. 

En una entrevista en Catalunya Ràdio, la consellera ha explicat que aquesta mesura permetrà aïllar a persones amb un domicili “en el qual hi hagi persones vulnerables a les quals s’hagi de protegir”, i permetrà deixar espai als hospitals per a pacients més greus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa