Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La plaça Universitat s’incorpora a l’enllumenat de Nadal solidari del Raval
  • CA

La plaça Universitat de Barcelona estrenarà enllumenat solidari aquest Nadal. Aquesta porta d’entrada a Ciutat Vella, marcada per la recent acampada i els talls de trànsit contra la sentència, s’incorpora enguany als carrers i espais del Raval decorats pel projecte comunitari #Ravalkm0 de la Fundació Tot Raval i la cooperativa Impulsem. La iniciativa ofereix feina a aturats del barri a través de la creació d’un enllumenat especial que representa a veïns i treballadors de la zona i d’unes bosses de tela serigrafiades que distribueix el petit comerç. És el cinquè Nadal consecutiu del projecte, que ja porta elaborats 140 arcs de llum i ha generat 25 contractacions temporals.

La plaça lluirà 10 nous arcs, dissenyats enguany, i el tram de Ronda Sant Antoni més proper a la plaça en tindrà quatre més. Les creacions d’aquesta edició, explica la fundació en un comunicat, incorporen l’ús de colors i efectes lumínics. “S’han produït 5.000 bosses de roba que es distribuiran als comerços dels carrers il·luminats pel projecte durant les festes nadalenques”, afegeix l’entitat, que celebra haver ofert ja formació laboral a 53 persones en risc d’exclusió social durant les cinc edicions.

Com en les anteriors edicions, la producció dels llums ha estat a càrrec d’Impulsem i el disseny és obra del dissenyadors Curro Claret i la dissenyadora Maria Güell. Altres espais il·luminats pel projecte són la Rambla del Raval, el Mercat de la Boqueria, els carrers Joaquim Costa, Tallers i Robadors i equipaments culturals com el CCCB, el MACBA, el Palau de la Virreina o el Gran Teatre del Liceu. En total, entre els arcs nous i els antics, s’han penjat 109 arcs. Les 5.000 bosses serigrafiades s’han estampat en tres colors (blau, verd i corall) i les han confeccionat dues entitats del barri, Estel Tàpia i Dona Kolors. Per als preparatius de les dues accions s’ha contractat aquesta tardor a 5 persones en atur del barri: 2 per als llums i 3 per a les bosses.

A més un grup d’escolars de 5è de Primària de l’Escola Castella han creat i dissenyat un prototip d’aplicació mòbil per visualitzar les fotos i històries que han inspirat els arcs de llum del projecte. L’encesa d’aquest enllumenat solidari es farà de forma independent de la resta de llums de Nadal de la ciutat. En comptes d’encendre’s dijous a la tarda, s’inauguraran dissabte a les 17h amb una cercavila que començarà justament a la plaça Universitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa