Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El pla Inuncat en prealerta pel perill de fortes pluges d’aquest dijous

S’aproxima un dijous passat per aigua. Segons alerta el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) a través d’una publicació al seu compte de Twitter, demà Catalunya viurà una jornada amb risc de pluges de gran intensitat, és a dir, uns “ruixats que sovint aniran acompanyats de tempesta”. Des del Meteocat també alerten que en algunes localitats podria arribar a caure calamarsa o pedra, tot i que no afectaria la major part del territori.

Amb motiu d’aquesta “situació de perill”, des de Protecció Civil han posat en prealerta l’Inuncat, que és el Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya. En la mateixa publicació on han informat de la situació d’aquest pla, des de Protecció Civil també preveuen que demà es podrien superar els 20 l/m² en 30 minuts. Les comarques que es veuran especialment afectats per aquestes fortes pluges, però, són el Moianès, la Noguera, Osona, l’Anoia, el Bages i la Segarra. A Barcelona, tot i que també se li aplica la situació de prealerta, el Meteocat indica que el “perill” és “moderat“.

Les pluges fortes comencen a primera hora del matí i s’allarguen durant el transcurs del dia. Segons les previsions del Servei de Meteorologia, des de les 6:00 hores del matí fins a les 11:00 hores la situació a la capital catalana serà de ruixats de tempesta. A mesura que vagi avançant el dia, la intensitat es modera a poc a poc, però les pluges es mantenen. Segons les previsions és que durin fins a les 18:00 hores de la tarda. A partir de llavors el cel es manté negre, però ja no caurien gotes.

Baixada de temperatures

De la mateixa manera que el dia de demà arriba carregat de precipitacions, les temperatures també baixen. Si actualment ens trobem a 22 graus, demà a aquestes hores la temperatura serà -segons previsions- de 16 graus. Una baixada força significativa en 24 hores. Les temperatures oscil·laran entre els 19 graus de màxima i els 16 de mínima, que ocuparan bona part del dia: des de les 11:00 hores del matí fins a les 19:00 hores de la tarda.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa