Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Endesa i Colau pacten un pla de xoc per acabar amb els talls de llum
  • CA

Endesa i l’Ajuntament de Barcelona han pactat un pla de xoc per “millorar i garantir la qualitat del subministrament elèctric” de la ciutat que, entre d’altres coses, permetrà acabar amb els talls de llum esporàdics que a finals del 2020 van afectar alguns barris com el Raval. La companyia s’ha compromès a invertir 43,2 milions d’euros enguany, dels quals 27,4 milions –un 30% més que l’any passat– serviran per reforçar la xarxa elèctrica de la ciutat i els 15,8 milions restants es destinaran a tasques de manteniment ordinari.

L’acord posa especial èmfasi en la construcció i renovació d’infraestructures elèctriques a les xarxes d’alta, mitjana i baixa tensió, així com en el desplegament d’un pla de manteniment que tingui en compte les necessitats específiques de cada districte. El passat mes de gener, després de diverses manifestacions de veïns, es va posar en marxa una taula de treball entre Endesa i tècnics municipals per coordinar i prioritzar accions concretes a la xarxa per tal que “cada vegada hi hagi menys avaries” i que, quan es produeixin, “durin el menor temps possible”.

Xarxa molt fiable

Malgrat els problemes de subministrament que es van produir en algunes barris, l’any passat la disponibilitat de la xarxa d’Endesa a Barcelona va ser del 99,992%, ha recordat la companyia, mentre que l’índex que regula la qualitat d’acord va ser de 0,73 hores el 2020, un valor “substancialment per sota dels límits” que fixa la legislació estatal per zones urbanes. Tot i això, Endesa s’ha compromès a reforça la inversió “als punts de la ciutat on es van concentrar les incidències”.

De fet, tècnics municipals i de la companyia ha treballen en un estudi de la xarxa de baixa tensió –on s’invertiran tres milions d’euros– “per saber on cal actuar per reforçar, ampliar i mallar les instal·lacions” per tal que no es repeteixin els problemes de l’any passat. Pel que fa al cas del Raval, Endesa ja està fent obres a l’entorn dels carrers de Sant Antoni Abat, dels Salvador i Cendra, així com del passatge Bernadí Martorell i carrer Hospital.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa