Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Pinten una esvàstica al faristol de l’última casa de Lluís Companys
  • CA

Nou acte vandàlic contra un faristol de memòria històrica de Barcelona. Aquesta nit algú ha pintat una esvàstica al faristol dedicat a l’expresident de la Generalitat de Catalunya Lluís Companys que es va instal·lar el 2018 davant de la que va ser la seva última residència, situada a la Gran Via 633.

Fonts de la regidoria de Memòria Democràtica han explicat al TOT Barcelona que els serveis municipals han netejat el faristol al migdia d’aquest mateix dimecres. Es tracta d’un faristol informatiu que pretén “connectar les tradicions republicanes històriques amb el republicanisme del segle XXI”, segons va explicar en el seu moment Gerardo Pisarello.

En els últims mesos s’han produït actes vandàlics similars per tota la ciutat. A principis de setembre l’Ajuntament de Barcelona va anunciar que havia retirat 8 faristols de memòria històrica que havien estat vandalitzats durant la pandèmia. Fonts municipals van detallar al TOT Barcelona que tots ells van ser atacats durant el confinament, i que entre el 22 i 23 de juliol el consistori els va retirar per fer-ne la restauració i els va tornar al seu lloc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa