Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament vol que la UE “multi de veritat” els pisos turístics il·legals
  • CA

Janet Sanz, tinenta d’alcaldia d’Urbanisme de l’Ajuntament, ha reclamat a la Unió Europea més duresa en les sancions a plataformes com ara Airbnb perquè considera que la llei catalana de turisme vigent no té prou marge per fer-ho.

Sanz ha recordat que a la capital catalana les primeres multes contra els pisos turístics il·legals es van establir el 2015 però entre el final del procediment, el trasllat a les companyies -en alguns casos es va allargar fins a un any- i els posteriors recursos de les plataformes aquestes sancions encara no s’han pagat. “Ens cal multes que els facin mal de veritat”, ha dit des de l’Eurocambra durant una visita a Brussel·les.

Identifiquen 500 pisos turístics il·legals cada mes a la ciutat

Segons Sanz, a la capital catalana cada mes es detecten vora 500 pisos turístics il·legals oferts per les plataformes i, a més, resulta necessari un esforç important per anar-los identificant amb l’objectiu de demanar-ne l’eliminació. “Malgrat ser l’administració més petita, hi estem dedicant molts esforços econòmics però necessitem un marc normatiu que ens atorgui més pressupost i capacitat, i més suport” ha advertit la tinenta d’alcalde.

En aquest sentit, considera un punt de partida bo però insuficient la normativa que va presentar el proppassat novembre la Comissió Europea en aquest àmbit. Per això demana més recursos per abordar el problema de manera integral i adequada.

A banda de més mà dura, Sanz reclama que la norma comunitària defugi la generalització i s’adapti a les diferents casuístiques de cada ciutat, atès que n’hi ha algunes que estan “saturades” de pisos turístics.

Ernest Urtasun, eurodiputat dels Comuns, també ha aprofitat l’avinentesa per demanar a l’executiu de Pedro Sánchez que aquesta normativa europea esdevingui prioritària per a la presidència espanyola del Consell de la Unió Europea, prevista per a la segona meitat de 2023. “El problema ja s’ha transformat en europeu” ha assegurat Urtasun.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa