Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Periodistes denuncien que els cobren per acreditar-se al Primavera Sound

El Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) ha reclamat aquest divendres a l’empresa organitzadora del festival que ara mateix omple Barcelona, el Primavera Sound, que deixi de cobrar l’acreditació als professionals de la informació que cobreixen el festival. A través d’un comunicat oficial que ha emès el sindicat de la professió, han qualificat la situació en la qual es troben els periodistes que cobreixen els concerts al festival d’“inadmissible” i “abús”.

Aquests fets, però, no és la primera vegada que passen. Des del Sindicat denuncien que un any més els periodistes hagin de pagar per informar, fet que titllen de “flagrant vulneració” del dret a la informació de la ciutadania i de la llibertat de premsa i exigeix que els retornin els diners que els ha costat acreditar-se. De fet, el fet de cobrar per acreditació també vulnera la llibertat de premsa, ja que no pot estar condicionada al pagament d’una tarifa.

En aquest comunicat, però, hi ha retrets per a tothom. De la mateixa manera que des del SPC carreguen contra l’organització pel cobrament de les acreditacions, també retreuen a les empreses periodístiques haver acceptat aquesta imposició sense denunciar-la: “Reclamem als mitjans que rebutgin aquesta pràctica i defensin la feina dels seus i les seves professionals. Aquest és, fins on sabem, un cas únic i els mitjans haurien de ser molt més proactius per evitar que es consolidi i es pugui estendre”, asseguren en aquest comunicat.

Crítiques a l’Ajuntament

Tot i tractar-se d’un festival organitzat per una empresa privada, el recinte en el qual s’estan duent a terme els diferents concerts aquests dies és gestionat per l’Ajuntament de la ciutat comtal. És per aquest motiu que des del Sindicat també demanen explicacions d’aquests fets al Consistori. “Tornem a reclamar al consistori que no cedeixi equipaments públics a aquelles empreses o entitats promotores d’esdeveniments que vulneren drets essencials dels treballadors i treballadores”, destaquen en el comunicat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa