Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Per què Barcelona agrada tant entre els estudiants internacionals?

El 22% dels estudiants Barcelona són estrangers i han escollit la ciutat per desenvolupar la seva etapa educativa, segons dades de l’Ajuntament. Actualment, la capital catalana compta amb 481.657 estrangers estudiant a la ciutat que provenen de 176 països diferents.

Les xifres posicionen Barcelona al podi de les ciutats mundials preferides per aquests estudiants. És més, durant les tres últimes dècades, la ciutat ha estat la ciutat preferida pels estudiants internacionals, segons l’Institut Espanyol de Começ Exterior (ICEX). Un altre estudi, realitzat per Perply, conclou que Barcelona és la tercera ciutat predilecta per a tots ells, fet que corrobora que la capital catalana és una de les que més agrada.

Per què Barcelona és al podi mundial de ciutats preferides pels estudiants internacionals?

És evident que el clima mediterrani és un gran reclam tant per turistes com estudiants. Però també ho és l’oferta educativa que hi ha. Més enllà dels estudiants universitaris, hi ha famílies que opten per la capital catalana gràcies a la gran oferta educativa internacional que hi ha.

En aquest sentit, Barcelona és el primer país europeu amb més escoles britàniques. Des de l’escola internacional The British School of Barcelona asseguren que “les escoles internacionals ofereixen opcions de currículum acadèmic que faciliten la mobilitat a l’hora d’ampliar els estudis o treballar a l’estranger”. També destaquen l’oportunitat que comporta formar-se en un entorn multicultural com Barcelona, del qual contribueix a “generar una mentalitat global”.

Revolta a la Universitat de Barcelona

Les bones notícies arriben en un moment en què diversos estudiants universitaris s’han revoltat contra la Universitat de Barcelona. Un grup d’estudiants ha decidit ocupar la Universitat de Barcelona per exigir-li que lideri la revolta contra els combustibles fòssils. Entre altres coses, els joves demanen que la UB que es desvinculi d’empreses que inverteixen en aquest tipus d’energia, que posi fi a les càtedres que té amb Repsol —una empresa que, segons el seu punt de vista, “es forra a costa de la majoria”— i reclamen una assignatura obligatòria d’educació ecosocial.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa