Invasió de banderes espanyoles sense permís pel 12-O

L’Ajuntament assegura que no s’han pogut retirar encara per qüestions operatives

El passeig de Gràcia encara llueix les banderes espanyoles que es van col·locar aquest dimarts amb motiu de la manifestació unionista per celebrar el 12-O. Fonts municipals han explicat al TOT Barcelona que es retiraran durant el dia d’avui per qüestions operatives, ja que asseguren que es van col·locar sense permís municipal i, per tant, no estava previst el servei per despenjar-les.

No obstant això, l’Ajuntament reconeix que no pot multar l’entitat convocant, Cataluña Suma por España, perquè no es pot demostrar que membres de l’organització les pengessin. “És com quan enganxes un cartell en un lloc no autoritzat. Només et poden multar si t’enxampen”, matisen.

La imatge del passeig de Gràcia ple de banderes espanyoles un dia després de la manifestació ha causat sorpresa i indignació entre alguns barcelonins. Jordi Magrinyà, número dos de la CUP a les últimes municipals, ha carregat contra l’Ajuntament: “Amb segons quines expressions a la via pública no trigueu més que unes poques hores, eh, bandarres…”

Manifestació descafeïnada

La manifestació espanyolista del 12-O va aplegar unes 3.700 persones, segons la Guàrdia Urbana, una xifra molt menor que altres anys. L’absència a última hora de Cs, que va assegurar que volia marcar “perfil propi”, va ser aprofitada per Vox, que va intentar capitalitzar la marxa carregant contra la formació taronja i el PP, a qui acusa d’haver “abaixat el cap” i haver abandonat els catalans no independentistes.

El líder del partit ultra a Catalunya, Ignacio Garriga, va assegurar que la seva formació està preparada per “reconquerir Catalunya”. El regidor i líder del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, es va mostrar sorprès per l’espantada de Cs i va recordar que el 12-O és la “festa de tots”. Per la seva banda, Barcelona pel Canvi va carregar contra l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el Govern la Generalitat per menysprear una festa que hauria de ser de “tots els catalans”.

A la manifestació, que va anar des de la Pedrera fins a la plaça Catalunya, es van poder escoltar els càntics habituals de “A por ellos, oe”, “Puigdemont a prisión” o “Yo soy español, español, español”.

Comentaris

  Carmen de Mairena 13/10/2021 11:27 am
  Jajajajaja els periodistes indepes sou la bomba!!!! tenim la meitat de Catalunya empastifada amb llacets grocs i amb estelades i no en dieu res però apareixen unes quantes banderes del vostre país i sortiu a vomitar. Jajajajajajaja seguiu així, fent la declaració de la renda a Espanya, fent servir el passaport espanyol per viatjar....
   pere 13/10/2021 3:02 pm
   a carmen de mairena ole ole por la respuesta donde esta la libertad de expresión sino? o solo vale ensuciar la ciudad con lazos amarillos por todos sitios las calles pintadas etc y la estelada? dais pena indepes
   Pere 14/10/2021 4:01 pm
   exacto son unos borregos . no ven mas allá de lo que le cuentan en TV3%
  RAMON A 13/10/2021 11:39 am
  Ets mes ridicul que el mairena de veritat que ja es dir.Mira si el Bou et contracte a alguna de les seves botigues
  amb comu no podem 13/10/2021 11:53 am
  si no les han retirat és perquè la frau kolau, se les considerà molt seves, és tristament alcaldessa, pels vots d'un feixista. Kolau, bé que a primera hora vas retirar, les flors del Fossar de les Moreres o del monument de Casanovas, el 12 de setembre
  Lògic. 13/10/2021 11:59 am
  Una administració local que afavoreix l'okupaci, de què es queixa?
  Independence Process 13/10/2021 12:17 pm
  Tal com les varen col·locar les hem de treure. fora mandra i fora simbolets franquistes i espanyolistes. Prou de fer de mesells de l'amo espanyol.
   Pere 13/10/2021 3:03 pm
   y donde está la libertad de expresión que tanto reclamais? a no solo es por la bandera del país donde estamos viviendo? porque ensucias con pintadas y cintas de lazos amarillos la ciudad y con la estelada que es la bandera de terra liure y eso no es ser facha imponiendo vuestras ideas ? dais pena .
  SinChan 13/10/2021 12:19 pm
  Después de cada mani, las calles quedan llenas de mierda, acaso en la Diada no se pegaron, pintaron, colgaron carteles por todas las calles? Alguna no tan fáciles de limpiar como las banderitas. Al día siguiente a limpiar y punto, da igual lo pagamos todos. No sé a qué viene esta noticia, no la veo de envergadura para publicarse.
  Fora la bandera espanyola 13/10/2021 12:28 pm
  Quin fàstic de bandera. Representa la violència espanyola contra Catalunya.
  Donec Perficiam 13/10/2021 12:53 pm
  Als que possen banderes en llocs prohibits que els cobrin una multa tant desmesurada i aberrant com la de la grua de Barcelona ¿oi que no ho pensa fer Sra. Colau? Cobrar 150€ de la grua + la multa és un robatori amb premeditació i al-levosia, és un cop de destral a l'economia de les persones, és un atemptat i segur que és també un delicte que es podria recorrer.....Colau apart de ser una lladre i una inutil, és incapaç de prohibir les manifestacions de la ultra dreta a la seva ciutat. Cal fotre-la fora de l'Ajuntament. És un despropòsit absolut.
   Legalidad 13/10/2021 1:09 pm
   Eres ridículo. Tan cortito eres que no te enteras que esto no se puede hacer, es la bandera de nuestro país, te guste o no. Ah, kolakau sabe lo que le puede caer encima legalmente, le jode, pero tiene que callarse. Como a muchos.
  Gonzalo 13/10/2021 1:53 pm
  Tenéis la piel muy fina y la cara muy dura. Media Cataluña con basura amarilla, y ahora os molestan banderas legales y oficiales. Que ascazo dais.
   Respon 13/10/2021 2:54 pm
   Y después te vienen con el rollo de la contaminación de plásticos. Todo el mundo se acuerda de las toneladas de plástico amarillo por todas partes. Y con el reciclaje, que matraca todo el día.
   Pere 13/10/2021 3:05 pm
   bien dicho Gonzalo esta gente pide libertad de expresión se queja de que no les dejan votar y son los primeros en imponer sus ideas y señalar al que no piensa como ellos . estos indepes son realmente los fachas
  Xavi Fernández de Castro, el amarillo. 13/10/2021 2:57 pm
  Xavi Fernández de Castro, ajo y agua, quieras ó no es la bandera de tu pais, lumbreras.
  Pepitu 13/10/2021 3:36 pm
  Es cremen i punt.
  Josep 13/10/2021 3:43 pm
  el foc purifica, totes cremades.
  La papallona viu. 13/10/2021 5:02 pm
  Fora de Catalunya tots els immigrants i fills d'immigrants espanyols inadaptats. Catalunya no és ni serà mai España.//*// Som República.//*//
   Gonzalo 13/10/2021 7:57 pm
   Clara, la pastilla. No te olvides de tomarla.
   Pere 14/10/2021 4:00 pm
   hola Hitler
  Tripartit no, gràcies 13/10/2021 6:11 pm
  Les ofrenes al monument de Rafael Casanovas les van retirar vist i no vist els pudents de l'Ajuntament, les estanqueres del Passeig de Gràcia 24 hores després encara hi són. Tampoc van impedir que les pengessin tot i que per penjar-les van haver de utilitzar escales i s'hi devien passar una bona estona. Tampoc denuncien ni investiguen qui les va penjar, tot i que el Passeig de Gràcia és ple de càmeres
  Vendetta 13/10/2021 9:21 pm
  Fora colau dels nostres barris

Nou comentari