L’espanyolisme punxa i celebra el 12-O a Barcelona més dividit que mai

Cs ha rebutjat participar de la manifestació, mentre Vox intenta capitalitzar les protestes i promet “reconquerir Catalunya”

L’espanyolisme s’ha manifestat aquest 12-O a Barcelona més dividit que mai. L’absència a última hora de Cs ha fet que el PP i VOX hagin estat els dos únics partits presents a la marxa, que ha aplegat unes 3.700 de persones al passeig de Gràcia, segons la Guàrdia Urbana. La manifestació, amb molta menys afluència que en altres ocasions, pretenia reivindicar la unitat del constitucionalisme amb el lema “Junts pel que ens uneix: Espanya i la hispanitat”, però les discrepàncies entre els partits, unit a que el 12-O ha caigut al final d’un pont de quatre dies, ha punxat les expectatives dels organitzadors.

Vox ha estat el partit més actiu a l’hora de capitalitzar la protesta. El líder del partit ultra a Catalunya, Ignacio Garriga, ha criticat el PP i Cs perquè “mai han plantat cara al separatisme” i ha assegurat que estan preparats per “reconquerir Catalunya” per retornar-la al “conjunt dels ciutadans”. Garriga ha estat especialment dur amb Cs, que ha rebutjat enviar representants a la capçalera i els ha acusat “d’abaixar el cap”. La formació taronja ha justificat la seva absència perquè prefereix “marca perfil propi” i estar “al costat de la gent”.

Diverses persones a la manifestació del 12-O a Barcelona / ACN

Per la seva banda, el líder del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, ha mostrat la seva sorpresa per l’espantada de Cs. “No ho entenc, no diré més. Aquí hi ha cap tothom, és la festa de tots”, ha dit. Barcelona pel Canvi ha carregat contra l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, per haver insinuat en alguna ocasió que el 12-O celebra el genocidi de la població indígena d’Amèrica i ha reivindicat el Dia de la Hispanitat com “la festa de tots els catalans”. El partit liderat per Eva Parera ha carregat contra els governs de Barcelona, Catalunya i Espanya per “haver abandonat” els catalans no independentistes.

“A por ellos” a la capçalera

La manifestació, que ha reunit centenars de persones al passeig de Gràcia, ha estat una barreja de folklore espanyol amb pasdobles de Manolo Escobar i els ja habituals càntics de “A por ellos, oe”, “Puigdemont a prisión” o “Yo soy español, español, español”. La marxa ha començat a l’altura de la Pedrera i ha anat baixant pel passeig de Gràcia a pas de tortuga i està previst que finalitzi a la plaça Catalunya. Els nombrosos balls tradicionals llatinoamericans que s’han representat al llarg del camí ha endarrerit encara més el ritme de la capçalera, que ha volgut aturar-se als diferents espectacles.

Entre els assistents, moltes camises i polos Ralph Lauren, fachalecos i jerseis lligats al coll malgrat les altes temperatures registrades al migdia. I també moltes banderes de Vox. “S’han rendit”, alerta un jove, cartell del partit ultra en mà, que ha baixat al centre amb els seus amics per celebrar el 12-O i que no entén el “passotisme” de la resta de partits. Cansats d’esperar la capçalera, molts dels manifestants han decidit accelerar el pas i baixar directament cap a la plaça Catalunya, on s’han instal·lat diverses casetes d’entitats constitucionalistes.

Comentaris

  Molt adient això de reconquerir! 12/10/2021 1:33 pm
  Es el que fan sempre el conquistador genocides. I ara la claka de llepaculs ja podeu vomitar odi contra Catalunya…
  Josep-Antoni 12/10/2021 1:37 pm
  Quatre cabres/ons
  Jou 12/10/2021 1:37 pm
  Esperem que faci bona feina el servei de neteja.
  RAMON A 12/10/2021 1:44 pm
  La purrifauna mesetaria.Els guettos que desentonen mes que una cabra devant de la Monna lisa
  Xevier 12/10/2021 2:09 pm
  A les fotos només es veuen gent inadaptada que fot 40 anys que encara no parla català, més inadaptats que viuen dels partits unionistes per mantenir la seva família i uns quants botiflers i caragirats. Deu ni do! i sort que no hi ha els anti catalans de Ciudadanos...!!!
  ciutadà 12/10/2021 3:55 pm
  Pel què es veu, tots els partits estan aixó: partits. qu8na sort!.
  ciutadà 12/10/2021 3:55 pm
  Pel què es veu, tots els partits estan aixó: partits. qu8na sort!.
  Amb els comuns no podem 12/10/2021 4:29 pm
  La frau kolau, va dir que prohibiria les manifestacions ultres, però és clar, és alcaldessa gràcies als feixistes
  Espectador 12/10/2021 6:06 pm
  No eren 2000, eren 256.
  Vendetta 12/10/2021 10:44 pm
  Jaajj ,lo millor de cada casa, orangunyols, chimpanyols, cacanyols nyordetes, colons 1cejistanis, la purriasa de la societat colona ke viu a catalunya
  Independentista 13/10/2021 7:31 am
  L'espanyolisme va de derrota en derrota fins a la victòria final. I nosaltres fem el camí invers.
  Ferran 13/10/2021 9:28 am
  3700 es el último residuo de la escoria franquista,fascista, etc. Si no fuera por las señas de identidad y lenguaje nauseabundo, a pesar de sus grititos, ni nos enteraríamos....
  GAVANENC 13/10/2021 9:28 am
  Aquesta es la festa de tots, diu Bou.....Segueix dient gilipollades. Aquesta es la festa de 4 fatxes de merda, que nomes representen el fatxes de merda

Nou comentari