Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Passeig de Gràcia reclama contemplar la humitat per establir la regulació tèrmica
  • CA

L’Associació del Passeig de Gràcia s’ha mostrat radicalment en contra de la mesura anunciada pel govern espanyol de limitar l’aire condicionat a 27 graus a l’estiu i 19 a l’hivern. A banda de rebutjar la mesura, l’associació ha exigit que en la regulació de la temperatura es tingui en compte la humitat. “No és el mateix 27 graus amb un 40% d’humitat (com sol tenir Madrid) que amb un 80% (com solem tenir a Barcelona). Per tant, s’hauria d’establir un binomi de temperatura mínima segons la humitat”, ha assenyalat l’entitat en un comunicat aquest dimarts a la tarda.

L’associació considera que la temperatura mínima de refrigeració prevista de 27 graus és “massa alta” i pot provocar sensació “d’incomoditat” als clients, el que els faria perdre vendes. Aquesta temperatura és especialment alta per als comerços de moda on cal emprovar-se el producte, el que els comerciants consideren que acabarà afavorint el comerç electrònic encara més. Pel que fa als llums dels aparadors, que el govern espanyol obligarà a apagar a partir de les 22 hores de la nit, l’entitat creu que es tracta d’una mesura “de cara a la galeria” perquè en realitat redueix poc el consum i, per tant, genera “poc estalvi”.

En contra d’apagar els aparadors a les 22h

Els comerciants recorden al comunicat que la majoria de locals compten amb il·luminació de LED que consumeix “molt poc”, pel que aquesta mesura no permetrà un gran estalvi. En paral·lel, diuen que aquesta mesura comporta el risc de fer que els centres de les ciutats esdevinguin llocs “més foscos i insegurs”.

A banda, defensen que la regulació l’aprovi la Generalitat de Catalunya i no pas el govern espanyol, ja que és Catalunya qui té les competències de comerç, restauració i locals de pública concurrència. Per tant, per al president de l’associació, Lluís Sans, les mesures semblen “preses una mica a corre-cuita, sense haver escoltat els representants dels sectors econòmics que afecten molt directament”. També creu que el govern espanyol té “poc respecte” per al repartiment competencial.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JoanJoan a agost 02, 2022 | 22:53
    JoanJoan agost 02, 2022 | 22:53
    S'imposa la lògica .El public no passejara als centres.comercials , entrar i sortir. Si els.comerciants no es planten, perdran.clients i vendes..

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa