Un passatger que s’havia colat al metro tira per les escales mecàniques un vigilant

El guarda assegura que es va donar un fort cop al cap i que té erosions i hematomes en diverses parts del cos

Un altre vigilant del metro ferit en enfrontar-se a un passatger que s’havia colat. Els fets s’han produït aquest dijous a la matinada a l’estació de Paral·lel, cap a dos quarts de set, quan començava el servei, com ha avançat Crónica Global.

Segons ha sabut el TOT Barcelona, el vigilant ha sigut agredit primer a cops per un passatger al qual intentava impedir que pugés al vagó després d’haver-li recriminat que hagués entrat al recinte aprofitant que un amic seu validava la seva targeta.

El mateix vigilant afectat ha explicat els fets a un representant del Sindicat Professional de Seguretat (SPS), que ha difós la conversa per fer arribar a la premsa el que ha passat. Segons el seu relat, l’estació de Paral·lel –a la frontera entre Ciutat Vella i Sants-Montjuïc– és complicada a la matinada “perquè agafa el metro el públic de totes les discoteques de la zona i es poden ajuntar cent persones en el mateix moment, en diversos grups difícils de controlar”. 

Avui, l’incident s’ha iniciat amb la discussió al vestíbul i un cop a l’andana el vigilant ha començat a rebre cops del noi que s’havia colat i d’un amic que s’hi ha afegit t i que fins i tot li ha tirat una ampolla de vidre. En el “forcejament”, el vigilant ha aconseguit agafar el jove per un braç per fer-lo pujar cap al vestíbul per trucar a la policia. Però aleshores, segons el relat del guarda, el jove li ha fet la traveta i l’ha fet caure escales mecàniques avall, de manera que s’ha fet “un cop fort al cap i molts cops per tot el cos”. De fet, s’ha arribat a “marejar”, i té múltiples erosions i hematomes per tot el cos, com es mostra en diverses fotos que fonts sindicals han difós.

Després d’aquesta batussa, però, han arribat reforços, altres vigilants que havien estat alertats dels fets, i posteriorment els Mossos d’Esquadra, que han identificat l’atacant.

El sindicat SPS ha volgut difondre el cas perquè reclama que els vigilants de seguretat siguin reconeguts com a agents de l’autoritat als transports i que els dotin de millor material.      

Més informació

Comentaris

    Serafí Bandarra i Grataconys 10/01/2020 9:24 am
    Si els que semblem tontos,som els que validem la tarja,sobretot a l'estació de Urquinaona

Nou comentari