Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detingut un menor per atacar un vigilant de seguretat al Raval
  • CA

Un jove de 17 anys ha estat detingut per atacar un vigilant de seguretat del Decathlon del carrer Canuda, al Raval, segons han informat els Mossos d’Esquadra. El menor ha estat retingut pel personal de seguretat de la botiga i la policia catalana l’investiga per un presumpte delicte de ferides lleus, tot i que els comerciants de Barnacentre asseguren que el noi hauria intentat robar el rellotge a un turista mexicà

L’incident ha estat la gota que ha fet vessar la paciència dels comerciants de Ciutat Vella, que demanen a l’Ajuntament de Barcelona i al Departament d’Interior “un pla de xoc contundent i que perduri en el temps” per frenar l’escalada de la delinqüència al casc històric. Fa un parell de setmana un altre home va resulta ferit greu després que un sense sostre l’apunyalés quan li intentava robar el mòbil. El Gremi d’Hotels de Barcelona, Barcelona Oberta, Amics de la Rambla, el Gremi de Restauració de Barcelona, Comertia i ACAVE volen condemnar l’atac violent que ha patit aquest matí un treballador d’una botiga del centre de Barcelona i, confien en la seva total recuperació.

Una ciutat que rebutja els turistes

“Els turistes se senten víctimes d’una ciutat que els rebutja i permet que se’ls agredeixi, i que en canvi cuida la venda ambulant il·legal”, explica Javier Cottet, de l’associació de comerciants Barnacentre. “Fa més de 30 anys que sóc a Ciutat Vella i mai havíem estat tan malament”. L’augment de furts, dels robatoris amb violència, del tràfic de drogues, la venda il·legal de begudes a la nit i la venda ambulant il·legal estan a la llarga llista de greuges dels comerciants.

“Hem mantingut nombroses reunions amb tots els cossos policials, però crec que manca voluntat política” assenyala la presidenta dels comerciants, Teresa Llordés. “La situació és inadmissible, han de pressionar totes les administracions, ja que s’ha produït un efecte crida, des del top manta fins als delictes amb violència, donant una imatge de total impunitat de Barcelona. Ara no serà senzill revertir-ho”, afegeix.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa