Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Pas enllà de l’Ajuntament en la prevenció de l’abús sexual infantil
  • CA

L’Ajuntament i l’entitat PrevenSI, que lluita per prevenir els abusos sexuals infantils, han arribat a un acord de col·laboració que té per objectiu la sensibilització, assessorament i formació tant dels professionals que treballen amb nens, nenes i adolescents com de les persones que hi conviuen de manera quotidiana.

De retruc, també pretén potenciar la derivació a tractament psicològic a les persones que puguin sentir atracció sexual cap als infants o adolescents per tal de prevenir-ne qualsevol tipus de violència sexual.

S’afegeix a dos instruments complementaris que ja funcionen

El consistori s’ha compromès a finançar amb 20.000 euros la línia d’atenció actual en un ajut que vol posar èmfasi en els processos d’acompanyament i recuperació. El conveni forma part de la iniciativa de govern “Sumant aliances: Barcelona, ciutat lliure de violències masclistes” i es complementa amb el Pla d’infància 2021-2030: reptes i actuacions per millorar la vida i drets de la infància i adolescència a Barcelona, eina del consistori per enfortir la prevenció contra aquest tipus de violència en un col·lectiu vulnerable com són els infants.

Elevades xifres de consultes per web i telèfon

D’ençà el 2020, PrevenSI ha rebut prop de 90.000 visites al seu lloc web més 884 consultes directes per mitjà del seu telèfon i xat. Entre els usuaris, destaca la franja d’edat que va dels 18 als 34 anys mentre que un 63% és públic masculí. Unes dades que d’alguna manera justifiquen el suport institucional que ara s’ha materialitzat.

L’entitat ofereix un servei pioner a l’estat espanyol especialitzat en l’abús sexual infantil; allò que fa distintiva la seva metodologia és l’abordatge de les causes com una responsabilitat col·lectiva que apel·la a tota la societat en conjunt. En conseqüència, posa a l’abast de tothom una atenció telefònica professionalitzada i una plataforma online que pretén assessorar i orientar la violència sexual infantil.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa