Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La parròquia del Pi titlla “d’abús policial” l’actuació contra l’esplai

La parròquia de Santa Maria del Pi ha titllat “d’abús policial” l’actuació que va dur a terme la Guàrdia Urbana de Barcelona contra els monitors de l’esplai del Pi la nit del passat dissabte. Un comunicat en el qual també han donat suport a les monitores afectades per les “mesures dissuasòries excessives” durant “l’actuació desmesurada” del cos policial barceloní i també han volgut agrair la tasca que desenvolupen. De fet, aquesta actuació va resultar amb dues monitores del centre detingudes i set persones més identificades.

Des de la parròquia del Pi exigeixen “explicacions als responsables del cos de la Guàrdia Urbana de Barcelona i per extensió a l’Ajuntament de Barcelona per aclarir la situació”. De fet, ahir el Consistori va decidir obrir una investigació interna per esclarir els fets. La polèmica intervenció policial va tenir lloc dissabte de matinada a la plaça Sant Josep Oriol, on s’estava fent un concert autoritzat en el marc del 49è aniversari de l’esplai del barri Gòtic. En el comunicat que va emetre l’esplai defensaven que “gairebé tot el material estava recollit” quan van aparèixer dos policies per identificar els responsables i amenaçar-los de dur-los a comissaria.

En aquest mateix comunicat, des de la parròquia expliquen que la celebració tenia per motius l’aniversari de l’esplai i la concessió d’una de les Medalles d’Honor de Barcelona que el Districte de Ciutat Vella per la feina que fan des de l’esplai. Una medalla d’honor que havien rebut recentment.

Agraïments a les monitores

En aquest mateix comunicat, des de la parròquia han volgut traslladar el seu agraïment més enllà de la tasca que desenvolupen les monitores del seu esplai. Volen “posar en relleu la tasca de monitores i monitors del nostre i de tots els esplais i caus que, prenent bona part del seu temps, el dediquen de manera altruista a la tasca d’educació d’infants i joves a través del lleure”, sentencien. Un comunicat que conclou amb l’anunci que s’afegiran a la mobilització del pròxim divendres 26 de maig a les 17:30 a la plaça Vicenç Martorell. Una manifestació que ha rebut el suport d’altres entitats i associacions de la capital catalana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa