Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El parricida es va suïcidar amb el seu cinturó poc després del crim

L’home que va matar el seu fill de dos anys en un hotel de Barcelona es va suicidar penjant-se amb el seu cinturó en una zona pròxima a l’aeroport del Prat. A més, tot apunta que es va treure la vida poc després d’haver comès el crim. Aquesta idea aplega la possibilitat que ho fes mateixa nit dels fets, tot i que encara no es pot confirmar aquest detall. Així ho han explicat en roda de premsa el cap de la Divisió d’Investigació Criminal de Barcelona, l’inspector Josep Naharro, i el portaveu del Cos de Mossos d’Esquadra, el comissari Joan Carles Molinero.

Segons han detallat els responsables de la policia catalana, el motiu que ha fet que s’hagi trigat tres setmanes a trobar Martín Ezequiel Álvarez Giaccio tot i que el cadàver era ben a prop de l’última zona on es tenia constància de la seva presència —l’aeroport— és que l’home va esforçar-se per treure’s la vida en una zona el més amagada possible. Era “una zona de molt difícil accés” i “no transitable habitualment”, ha apuntat Molinero. En el mateix sentit, l’inspector Naharro ha assenyalat que el parricida va haver de saltar tanques i apartar una gran quantitat de bardissa per arribar a l’arbre on es va acabar penjant. De fet, els Mossos destaquen que no es podia veure el mort ni per aire ni de manera terrestre i que va ser la unitat aquàtica qui el va acabar trobant.

També s’ha destacat que arran de la crida ciutadana mitjançant la difusió de la identitat del sospitós es van rebre al voltant d’un centenar de possibles albiraments. I es van investigar tots ells, trobant tota mena de situacions. Des de casos de pagesos que denunciaven que els havia desaparegut fruïta fins a l’avís per un home que feia autostop a prop de Barcelona i que finalment, quan el van trobar a Figueres, es va comprovar que era un turista que tornava al seu país. Naharro ha insistit: s’han investigat tots els avisos d’avistaments. Tanmateix, cap d’ells ha acabat sent rellevant per a la investigació. Igualment, la policia catalana ha anunciat que es plantegen utilitzar més sovint l’eina de les xarxes socials dels Mossos per difondre la identitat d’un sospitós i demanar la col·laboració ciutadana.

Sobre la troballa del cadàver, els portaveus del cos han remarcat que no s’hi ha trobat cap mena de nota de suïcidi ni es té detectat que enviés cap missatge de comiat. Durant la fugida tampoc va intentar contactar ningú del seu entorn per demanar ajuda. S’ho va fer tot sol, creuen els Mossos.

Pel que fa als recursos desplegats, la policia també ha detallat que es va oferir atenció a la principal afectada pels fets: la mare del nen mort. Mentre no es tenia constància de la ubicació del parricida, es va fixar un servei de protecció personal les vint-i-quatre hores del dia. De la mateixa manera, es va activar un canal d’assistència i acompanyament a la víctima, també disponible en qualsevol moment.

La confirmació final, amb emprentes dactilars

La policia ha comparegut avui per explicar els detalls d’un cas que es va acabar resolent gairebé de manera definitiva, a la pràctica, ahir. Des del migdia d’aquest dimecres, els investigadors dels Mossos ja donaven per fet que el cadàver que van trobar en una zona boscosa a prop de l’aeroport del Prat era el parricida del Paral·lel. Poc abans de les nou del vespre, però, va arribar una confirmació a partir de les gestions comunicades per la jutgessa que hi havia de guàrdia. D’aquesta manera, es posava punt i final a una cerca que havia començat tres setmanes enrere i que havia forçat la policia a destinar-hi tota mena de recursos. Avui, a més, els Mossos han fet la comparativa de les emprentes dactilars per acabar-ho de refermar.

En un primer moment es temia que el pare del nen de dos anys assassinat hagués pogut escapar amb una identitat falsa, ja que va demanar que un taxi el portés a l’aeroport. Finalment, però, la revisió exhaustiva de les càmeres de seguretat va acabar decantant les sospites dels Mossos cap a una fugida improvisada i erràtica. De fet, això també encaixava amb els primers moviments del pare després d’haver comès el crim, quan va escapar saltant una tanca de l’hotel, quan no hi havia cap necessitat aparent de fer-ho.

Després d’uns dies de cerca al voltant dels dos punts calents on se sospitava que es podia moure, Barcelona i el Vendrell, la principal suposició dels Mossos és que l’home era mort. Ahir es va acabar de confirmar.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: 666 a setembre 16, 2021 | 23:48
  666 setembre 16, 2021 | 23:48
  Ben fet !
 2. Icona del comentari de: ciutadà a setembre 17, 2021 | 07:39
  ciutadà setembre 17, 2021 | 07:39
  El tenien a pocs metres d'on va ser vist per darrera vegada i han estat emprenyant al personal en un centenar de quilómetres a la rodona. Eficientíssims.
 3. Icona del comentari de: Català a setembre 17, 2021 | 08:32
  Català setembre 17, 2021 | 08:32
  Els puc recomanar el meu óptic. És molt competent.
 4. Icona del comentari de: Gabs a setembre 17, 2021 | 13:16
  Gabs setembre 17, 2021 | 13:16
  fa dos anys?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa