Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tancats tots els parcs de Barcelona per les fortes ventades

L’Ajuntament de Barcelona ha decidit tancar tots els parcs de la ciutat per les fortes ventades que estan assotant la capital catalana aquest dimarts al matí. Segons ha confirmat el consistori barceloní en un comunicat, l’equip de Parc i Jardins ja ha procedit a clausurar tots es parcs de la ciutat de forma preventiva i en el marc de l’alerta activada per aquest fort episodi de vent.

En aquest sentit, cal recordar els efectius dels Bombers de Barcelona ja han realitzat des de primera hora del matí d’aquest dimarts una vintena de sortides relacionades amb l’episodi de vent. De fet, la complicada situació meteorològica ha obligat l’executiu barceloní a activar en fase d’alerta el pla d’emergència municipal per les fortes ventades.

Recomanacions de Protecció Civil

Tenint en compte les directrius que marca l’activació d’aquest pla d’alerta municipal, des del servei de Protecció Civil municipal han fet arribar a la ciutadania una sèrie de recomanacions tant per les persones que es trobin als seus domicilis com per les que hagin de circular pels carrers de la ciutat aquest dimarts. En el primer dels casos, les autoritats recomanen tancar i assegurar portes i finestres, abaixar les persianes i recollir els tendals, retirar testos i objectes de finestres i balcons que puguin caure al carrer provocant un accident i revisar els elements fixos (antenes, aparells d’aire condicionat, claraboies …). També es recomana tenir cura dels vehicles que estiguin aparcats al carrer, ja que el vent podria fer caure les motos o algun element de mobiliari urbà.

Pel que fa a les persones que es trobin al carrer, l’equip de Protecció Civil convida a allunyar-se de cornises, murs i arbres que es puguin desprendre i prendre precaucions davant d’edificacions en construcció (bastides, grues) o en mal estat. En aquest sentit, també es demana extremar les precaucions en la realització d’activitats a l’aire lliure, ja sigui en patis d’escoles o en la realització d’esport.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa