Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ALERTA MÉTEO | Activat el pla per fortes ventades a Barcelona
  • CA

Les fortes ventades que s’estan produint des de primera hora del matí d’aquest dimarts a Barcelona han obligat l’Ajuntament a activar en fase d’alerta el pla d’emergència municipal. Segons ha informat el consistori en un comunicat, els Bombers de Barcelona han hagut de realitzar fins a dos quarts de nou del matí prop d’una vintena de serveis relacionats amb aquest fort episodi de vent que està assotant la capital catalana.

Des del servei de Protecció Civil municipal han fet arribar a la ciutadania una sèrie de recomanacions tant per les persones que es trobin als seus domicilis com per les que hagin de circular pels carrers de la ciutat aquest dimarts. En el primer dels casos, les autoritats recomanen tancar i assegurar portes i finestres, abaixar les persianes i recollir els tendals, retirar testos i objectes de finestres i balcons que puguin caure al carrer provocant un accident i revisar els elements fixos (antenes, aparells d’aire condicionat, claraboies …). També es recomana tenir cura dels vehicles que estiguin aparcats al carrer, ja que el vent podria fer caure les motos o algun element de mobiliari urbà.

Pel que fa a les persones que es trobin al carrer, l’equip de Protecció Civil convida a allunyar-se de cornises, murs i arbres que es puguin desprendre i prendre precaucions davant d’edificacions en construcció (bastides, grues) o en mal estat. En aquest sentit, també es demana extremar les precaucions en la realització d’activitats a l’aire lliure, ja sigui en patis d’escoles o en la realització d’esport.

Quina és la previsió per a la setmana?

La previsió meteorològica indica que aquest dimarts el risc de precipitació és baix o molt baix i que tindrem sol a les hores centrals del dia, però, en canvi, la temperatura màxima no passarà dels 14 graus. Això ja és molt fred si ho comparem amb la màxima de 25 graus que vam tenir la setmana passada al centre de la ciutat. Si mirem les temperatures mínimes que es registraran durant tota la setmana, la previsió indica que els valors es mouran entre els 10 i els 11 graus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa